Verkoop Logitech boomt door coronacrisis

Logitech heeft een goed boekjaar achter de rug. Door veel vraag naar bijvoorbeeld webcams en game-accessoires heeft het bedrijf een recordomzet gedraaid. In het laatste kwartaal van het boekjaar, tot eind maart 2020,  steeg de verkoop het meest. Een goed deel van de omzetstijging is door de Corona crisis  te verklaren.

Omzet

Logitech schrijft dat dit kwartaal al goed begon, maar dat het versneld werd  toen mensen vanwege het coronavirus het advies of de plicht kregen om thuis te werken. Zo steeg de omzet in het laatste fiscale kwartaal naar 709 miljoen dollar. De  omzet uit webcams steeg  met 32 procent en de omzet uit Video Collaboration  met maar liefst 60 procent. Gaming is voor Logitech de belangrijkste tak, met een omzet van 149 miljoen dollar. De winst steeg met 23 procent naar 79 miljoen dollar.

 

Optimistisch

‘Videoconferenties, het werken op afstand, het creëren en streamen van inhoud en gaming zijn op lange termijn trends die onze business voortstuwen’, zegt ceo Bracken Darrell. ‘De pandemie heeft deze trends niet veranderd, ze heeft ze versneld.’ Voor het komende jaar gaat Logitech uit van een winstverwachting van 380 tot vierhonderd miljoen euro.

Mobiele versie afsluiten