Start-up Anyroute biedt resellers platform met telefonie via Microsoft Teams

digitaal dossier | MS Teams

‘We maken de overstap van telefonie naar Teams makkelijk’

De jonge Nederlandse startup Anyroute biedt resellers een platform om hun klanten te helpen met de transitie naar Microsoft Teams. “We brengen Microsoft Teams de telefoniewereld in”, zegt medeoprichter Addy de Hond. 

De wens bestaat bij veel organisaties al langer dan corona: bedrijven willen meer gebruik maken van de UC- en kantoorapplicaties van Microsoft, maar vinden bellen met Teams nog complex. Overigens geldt dit ook voor resellers met een achtergrond in automatisering en IT. Anyroute helpt resellers en partners om Office-implementaties te verrijken met telefonie. “Deze resellers hebben vaak onvoldoende voice-kennis omdat ze uit de wereld van werkplekbeheer, automatisering of IT komen. Telefonie is toch een aparte expertise”, zegt medeoprichter Addy de Hond. 

Kroonsteen 

Anyroute heeft een platform ontwikkeld dat enerzijds is gekoppeld aan de Office 365-tenant van de klanten en anderzijds met telecomprovider(s). De Hond: “De clouddienst faciliteert ICT-dienstverleners die Office 365-implementaties doen. Zelf noemen we het een communicatieplatform met telefoniediensten dat Office 365 verbindt met telefonie. We zijn onafhankelijk en bieden onze expertise aan IT-partners, maar ook aan telecomproviders of serviceproviders. We zijn die kroonsteen in de cloud die deze twee werelden verbindt.” Veerdonks compagnon Marty van de Veerdonk: “Lang is Microsoft gezien als een niet-telecompartij, maar de laatste jaren hebben ze wel laten zien dat ze ook in de telecomwereld hun mannetje staan. De beweging naar de cloud is voor veel bedrijven nu heel belangrijk. Voorheen overwogen ze ‘iets te willen doen’ met Skype for Business, maar nu gaat het alleen maar over Teams. Dat kan ook, want Direct Routing van Microsoft maakt de verbinding met telefonie veel toegankelijker. En met Azure is het vele malen gemakkelijker geworden om diensten te bouwen waardoor de flexibiliteit, snelheid en kwaliteit optimaal is.” De Hond: “Teams brengt Microsoft in de telecomsector en dus daalt de vraag naar on premise-oplossingen.” 

Waarde creëren met Microsoft 

Er wordt vijftien jaar gesproken over Het Nieuwe Werken, maar de coronacrisis versnelt die overstap naar thuiswerken. “Bedrijven beseffen nu dat hun communicatie in de toekomst helemaal anders moet”, zegt De Hond. “Maar die adoptie gaat niet zonder slag of stoot, want overstappen is erg complex. Voor traditionele PBX’en moet men soms een VPN hebben, licenties uitbreiden, hun PBX upgraden of zelf in de cloud plaatsen. Die snelheid kunnen traditionele vendors niet bieden. Complete clouddiensten wel, je koopt het en je hebt het. Daar gaat Microsoft zijn waarde bewijzen. Daarin moeten resellers in mee, of ze willen of niet. Natuurlijk horen we de automatische tegenwerpingen, dat traditionele PBX’en wel honderden features hebben. Klopt, maar de features van Microsoft dekken meer dan negentig procent van de behoeftes van bedrijven. Bovendien komen er continu nieuwe features bij. Teams is gewoon een volwaardige PBX in de cloud waar we zelfs toestellen bij kunnen leveren.” 

Bedrijven zien nu dat communicatie in de toekomst anders moet

Partnermodel 

Anyroute biedt partners twee modellen. Ze kunnen kiezen voor een reseller overeenkomst waarbij de kickback stijgt naarmate resellers meer klanten en kanalen aanbrengen. En ze kunnen een whitelabel-overeenkomst afsluiten waarin ze zelf hun branding en facturering naar eindgebruikers kunnen organiseren. Die vergoedingen liggen natuurlijk hoger. De Hond: “Voor resellers is het belangrijk te weten dat deze markt enorm groot is.” 

SIP-trunks 

Een belangrijke USP in de propositie van Anyroute is provideronafhankelijkheid. Resellers die met Anyroute werken, kunnen bestaande SIP-trunk hergebruiken. “Als resellers de SIP-trunk niet zelf kunnen leveren, kunnen we dat ook bieden. Zelfs internationaal”, zegt Van de Veerdonk. “We zijn nu actief in Nederland en België en gaan doorpakken naar Duitsland, waar de inhaalslag van on premise naar de cloud de komende jaren echt gaat plaatsvinden.” 

Beheer is complex 

Anyroute kan in een uur een pilot opzetten en een klant koppelen aan telefonie om de ervaringen te testen. “Met een user managementdienst helpen we klanten niet alleen overstappen van de traditionele omgeving naar de nieuwe omgeving, maar ook bij het inrichten en beheren van hun nieuwe PBX in de cloud en het organiseren van de instellingen van gebruikers”, legt Van de Veerdonk uit. “Dat is voor veel bedrijven best complex. Voor partners hebben we de user management portal waarmee ze voor eindklanten faciliteren dat alle users en instellingen correct en online worden uitgevoerd. De portal is ook multi-tenant dus kunnen resellers die Microsoft-partner zijn ook hun in eigen look en feel communiceren naar klanten. Resellers kunnen bedrijven zo echt ontzorgen en waarde creëren voor klanten.” 

Resellers kunnen bedrijven zo echt ontzorgen en waarde creëren voor klanten

Uitgelichte Vacatures

ITchannelPRO-202402
Wil je niks missen? We houden je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws! Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrieven door het formulier in te vullen.

Wil je de nieuwsbrief uiteindelijk toch niet meer ontvangen? Geen probleem! Je kunt je op elk moment weer afmelden.