Jabra Evolve2-headsets zetten de nieuwe standaard

digitaal dossier | MS Teams

Jabra introduceert zijn Evolve2-serie, de nieuwe generatie in de Evolve-lijn, dé UC-headset die productiviteit op kantoor verbetert. De serie is ontworpen om concentratie, collaboratie en flexibiliteit op de werkvloer te verbeteren. En uniek, alle drie de headsets voldoen aan de hoogste certificering van Microsoft. 

De Evolve2 is de nieuwe standaard die kantoor-productiviteit naar een nieuw en hoger niveau brengt. Taken worden steeds gecompliceerder en we vragen steeds vaker om samenwerking, waardoor medewerkers meer tijd besteden aan samenwerken dan aan geconcentreerd werk in afzondering. Dat zorgt voor meer afleiding en geroezemoes op kantoor. Daardoor blijft productiviteit op de werkplek een permanente uitdaging voor organisaties wereldwijd. Maar niet alleen onze kantooromgeving is veranderd. In de huidige maatschappij, waar werk en privé elkaar regelmatig overlappen, moeten technologische oplossingen elk denkbaar gebruiksscenario kunnen ondersteunen. Jabra’s Evolve2-headset-serie biedt eigenschappen die alle aspecten van het leven ondersteunen. Of het nu op het werk, thuis of onder-weg is. 

Toekomstbestendig door monitoring en analytics 

Naast verbetering van concentratieniveau, flexibiliteit en onderlinge samenwerking pakt de Evolve2-serie nog eenproductiviteitsprobleem aan: de noodzaak om het volledige UC-ecosysteem in de organisatie te monitoren en te analyseren om een stabiele en hoge UC-spraakkwaliteit te garanderen. Evolve2 integreert met de belangrijkste software- en monitoring-vendors, zodat IT-managers en andere beslissers de prestaties van elke afzonderlijke Jabra-headset kunnen beoordelen en de diepere oorzaak van slechte gesprekskwaliteit snel kunnen achterhalen. Bovendien maakt de Jabra Xpress software enables eenvoudig en veilig beheer van headsets mogelijk, zoals firmware updates of de implementatie van nieuwe functionaliteit zonder de IT-afdeling daarvoor lastig te moeten vallen. 

Vijftig procent betere ruisonderdrukking 

Met 150 jaar expertise op het gebied van geluidstechniek beschikt Jabra over een bewezen track record. Vergeleken met Jabra’s bestaande Evolve-serie is het nieuwe vlaggenschip Evolve2 85 een volledig digitale headset met vijftig procent betere ruisonderdrukking door Digital Hybrid ANC en isolerende oorschelpen die zijn uitgerust met traag-schuim. De spraakkwaliteit is veertig procent beter door specifieke focus op de stem van de gebruiker en het dempen van alle omgevingsgeluiden. De nieuwe serie headsets beschikt over tien micro-foons voor de focus, spraakhelderheid en ANC. Ook in de meest rumoerige ruimtes. De headsets zijn voorzien van de 360-graden zichtbaarheid van de kenmerkende Jabra ‘niet storen’-verlichting in de concentratiemodus. De draadloze headsets uit de reeks kunnen worden verbonden met alle mobiele apparaten. De Jabra Sound+ App zorgt voor een gepersonaliseerde en volledige geluidservaring. 

Vergeleken met Jabra’s bestaande Evolve-serie kent de Evolve2 85 een vijftig procent betere ruisonderdrukking

Drie modellen 

De Evolve2 serie bestaat uit drie modellen: 

#1. De Evolve2 85 biedt Digital Hybrid ANC en tien microfoons in totaal: twee in de geïntegreerde microfoonarm en acht in de oorschelpen. De draadloze gebruiksduur van de batterijen is maximaal 37 uur, de 40 mm. luidsprekers zorgen voor een intense muziekbeleving en beide oorschelpen zijn voorzien van ‘in gebruik’-verlichting. De headset maakt optimaal gebruik van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van audiochipset-technologie, waardoor de Evolve2 85 vooroploopt in batterijlevensduur, betrouwbare connectiviteit en geluidsverwerking. De slanke Evolve2 85 is ontworpen met zowel de kantooromgeving als de mobiele professional in het achterhoofd. 

#2. De Evolve2 65 heeft drie microfoons: twee in de microfoonarm en één in de rechter oorschelp. De gebruiksduur van de batterijen is maximaal 37 uur en het werkelijke draadloze bereik is drie keer zo groot als dat van de bestaande Evolve 65. 

#3. De Evolve2 40 is een bedrade versie en biedt verder dezelfde voordelen en eigenschappen als de Evolve2 65. De Evolve2 85 en Evolve2 65 zijn voorzien van de Jabra Link 380, Jabra’s nieuwe bluetooth-adapter (dongle) die beschikbaar is als USB-C of USB-A. 

MS Teams 

De Evolve2 modellen met Microsoft Teams-certificering ondersteunen Microsoft Teams als een plug‐and‐play‐ervaring. 

  • Automatische selectie als standaardapparaat voor geluid. 
  • Oproepenbeheer via speciale Teams-knop om: Teams‐app of vergaderscherm ‘Join now’ te openen, MS Teams‐ en gemiste oproepen te beantwoorden en beëindigen.
  • LED‐indicatie, indien aangesloten op Teams/ aanstaande vergadering/gemiste oproep etc. of gesproken instructies als de headset gedragen wordt. 

Zodra de boomarm van de Evolve2 85 omlaag wordt getrokken, wordt de premium microfoon geactiveerd, speciaal genormeerd voor kantoortuinen. Als een Teams‐gecertificeerd model via een andere client voor computertelefonie gebruikt wordt (softphone), werkt het ongeveer als een UC‐model, wat betreft audio en functies. 

Speciaal voor Microsoft Teams 

De Microsoft Teams-versies in de serie hebben een specifieke Microsoft Teams-button waarmee directe verbinding kan worden gemaakt met collega’s en vergadergroepen. 

De speciale statusindicator signaleert zaken als een gemiste oproepen of vergadering en gaat branden als er een Teams-call binnenkomt. 

Uitgelichte Vacatures

ITchannelPRO-202402
Wil je niks missen? We houden je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws! Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrieven door het formulier in te vullen.

Wil je de nieuwsbrief uiteindelijk toch niet meer ontvangen? Geen probleem! Je kunt je op elk moment weer afmelden.