Succesvol NL MWC en 4YFN Barcelona 2022

‘Nederland in full swing’

MWC Barcelona kende dit jaar een levendige en dynamische editie. Na de magere coronajaren kon ’s werelds grootste techbeurs eindelijk weer volledig fysiek doorgaan. Er waren 61.000 deelnemers uit bijna 200 landen. Daaronder ook een grote Nederlandse delegatie en een succesvol Netherlands Pavilion met als slogan ‘building a strong digital society together´.

Voor het eerst organiseerde Enterprise Summit naast het Netherlands Pavilion op MWC ook een Nederlandse stand op het startup-event 4YFN, in samenwerking met NBSO Barcelona. Deze collectieve Nederlandse stands boden een thuishaven aan zo’n 110 delegates en 40 pavilion partners vanuit bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

De meest strategische partner was Topsector ICT beter bekend onder de naam team dutch digital delta. Die leverde een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan het programma over de sleuteltechnologie future network services. Diverse standhouders hadden specifieke internationale proposities op het paviljoen voor operators, zoals security (Sectra), mobile identity verification (Read ID door InnoValor), mobile core network solutions (BroadForward), communicatie infrastructuur-oplossingen met fotonica (EffectPhotonics), time-sensitive solutions (OPNT), reliable FSO (Aircision) en smart mobility oplossing 5G Blueprint (Ministerie van I&W). Andere partners waren Capgemini Nederland, BTG (Services), Quaestus Leadership Innovators, VolkerWessels Telecom, KPMG, Enreach, Luke Recruitment, Simfony en SmartCom Summit. ITchannelPRO is de mediapartner van NL MWC.

Hybride event

Het NL MWC videoteam van Hammedia heeft alle presentaties op de stand opgenomen en die kunnen worden teruggekeken op nlmwc.com. Zo waren er dagelijks presentaties die de aandacht trokken van de bezoekers. Thuisblijvers konden ook meekijken: een mooi voorbeeld van een hybride event.

Maandag: opening en ddd

Het Netherlands Pavilion werd geopend door ambassadeur Jan Versteeg en boegbeeld van de topsector ICT (dutch digital delta) Jeannine Peek, tevens MD van Capgemini Nederland. Hierbij werd de GLOMO award, die vorig jaar was gewonnen door BroadForward, nu fysiek overhandigd aan CEO Taco Schoute van BroadForward. Frits Grotenhuis, directeur van Topsector ICT-team dutch digital delta (ddd), gaf in de middag een presentatie over de 5 speerpunten van ddd: Big Data, Blockchain, AI, Cybersecurity en Future Network Services (FNS). Het Nederlandse programma van maandag werd afgesloten met een goed bezochte beursborrel voor ruim 80 Nederlanders. In de avond was er een NL community-avond aangeboden door BTG en NBSO die ook goed werd bezocht. Een ander hoogtepunt op de eerste beursdag was de presentatie van de LightYear One innovatie.

Dinsdag: award en paneldiscussie

Op dinsdag was er de paneldiscussie Digital House 4.0 over de rol van Nederlandse bedrijven in innoverende technologie, producten en diensten. De discussie stond onder leiding van Dick van Schooneveld en had een sterke line-up: Jeroen de Muijnck (Sectra Communications), Dennis de Geus (Capgemini NL), Gerard Ketelaar (Quaestus Leadership Innovators), Annemarie Sipkes (ACM & BEREC) en Hans Leijting (BTG Expertgroup Smart Society).

 

Woensdag: SmartCom Summit

De woensdag stond in het teken van een speciale editie van SmartCom Summit. Deze werd gepresenteerd door Rob Kurver, met tafelgasten Gilbert Relou (Kaleido Intelligence), Bertrand Pourcelot (Enreach), Joachim de Wild (Simfony), Ajay Joseph (iBASIS), Eddie DeCurtis (Mavenir), Olaf Müller (Riab Telematics), Tine van Heerikhuize (BL2 BV) en Raluca Berchiu. Een ander hoogtepunt op woensdag was het 4YFN startup-ontbijt met investeerders, georganiseerd door NBSO.

Donderdag: paneldiscussie quantum

Deze succesvolle editie van NL MWC22 werd op de laatste beursdag afgesloten met een paneldiscussie over de vraag ‘what is the game plan for quantum computing?’ met Victoria Lipinska, Quantum Lead van KPN.

NL MWC23

In 2023 zal Enterprise Summit weer een compleet NL MWC23 programma verzorgen, met ITchannelPRO als de vaste preferred mediapartner. Hierbij is NL MWC23 volgend jaar ook weer open voor Nederlandse bedrijven en organisaties die producten en diensten op het gebied van telecom en connectiviteit wereldwijd voor het voetlicht willen brengen. Interesse kan kenbaar worden gemaakt aan Mark Beermann via mark@enterprisesummit.nl.

 

 

MWC22 in cijfers
Mobile World Congress is jaarlijks het grootste telecom- en IT-event ter wereld. Miljoenen mensen hebben dit jaar afgestemd op content van MWC22 Barcelona via Mobile World Live en officiële nationale en internationale omroepen.
Enkele indrukwekkende cijfers:
Mobiele versie afsluiten