IaaS Provider Worldstream benoemt Ivo Roomer tot nieuwe CEO voor verdere internationale expansie

Worldstream, een snelgroeiende internationaal opererende Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider met meer dan 15.000 dedicated servers geïnstalleerd in eigen datacenters in Naaldwijk, heeft Ivo Roomer (47) aangetrokken als nieuwe CEO. Roomer heeft jarenlange management/directie ervaring, onder andere bij Eurofiber Group, Leaseweb en Easynet. Hij neemt de CEO-functie per 1 september over van Lennert Vollebregt, een van de oprichters die als aandeelhouder nauw betrokken blijft en zal plaatsnemen in de nieuw op te richten Raad van Advies (RvA).

Ivo Roomer

Roomer werkte de afgelopen 17 jaar als manager en directielid in verschillende managementfuncties op het gebied van Sales, Customer Services en Merger & Acquisition, bij onder andere Leaseweb, Eurofiber Group, Easynet (overgenomen door Interoute in 2015), VNU Media en energiebedrijf e.ON. Meest recent was Roomer binnen het managementteam van connectiviteitsprovider Eurofiber verantwoordelijk voor Customer Services. Eurofiber Group is aanbieder van telecommunicatie en netwerkinfrastructuur services in Nederland, België en Duitsland.

De aanstelling van Roomer als nieuwe CEO van Worldstream luidt een nieuwe fase in van het bedrijf dat in 2006 door Lennert Vollebregt en Dirk Vromans (CTO) werd opgericht. Daarin zal focus komen op verdere internationale expansie – op de uitbreiding van personeel en buitenlandse vestigingen, en het implementeren van mechanismen om binnen het internationale groeipad klanttevredenheid en personeelstevredenheid veilig te stellen. Nadat in 2019 het directieteam werd versterkt met zes directieleden uit de eigen gelederen, tezamen met een extern aangetrokken CFO van EY, vindt Worldstream-oprichter Vollebregt het nu tijd worden om een doorgewinterde bestuurder met veel corporate ervaring aan te stellen.

Ambitieuze toekomstplannen

Worldstream wil de komende jaren het huidige aantal dedicated servers voor klanten in zijn datacenters uitbreiden van 15.000 naar 90.000 servers. Er liggen inmiddels concrete plannen om de datacentercapaciteit in Naaldwijk significant uit te bouwen en daarmee de capaciteit op deze servergroei voor te bereiden. Ook wordt het portfolio aan IaaS services verbreed, onder andere met software-defined functionaliteit waarmee IT-infrastructuren regionaal en internationaal flexibel kunnen worden ingericht. Worldstream heeft daarnaast ook plannen om elders in de wereld datacentercapaciteit en kantoren uit te rollen, in Europa en de Verenigde Staten.

www.worldstream.nl

Mobiele versie afsluiten