Reflectie en vooruitzichten – een gemengd beeld

ITChannelPRO geeft de komende periode een aantal relaties de mogelijkheid een reflectie op het jaar 2023 te geven en iets te vertellen over de vooruitzichten voor 2024. Het eerste artikel in die reeks verschijnt later deze ochtend.

Reflectie, dat is ook het begrip dat past bij het voorwoord van ITChannelPRO editie nummer 06. Wat hebben wij de afgelopen periode zien gebeuren en daarbij als focus de beurzen.. Vooruitblikken op 2024 is iets dat veel bedrijven doen. De kwaliteit van de eerste persberichten die ongevraagd zijn aangeboden stellen teleur. Het woord duurzaamheid komt nergens voor. Dat zegt meer over die bedrijven dan ze zich realiseren.

Teleurstelling

Teleurstelling is een begrip dat ook te koppelen is aan de vooruitzichten op de korte termijn voor een grote groep VmWare partners. Nieuwe eigenaar Broadcom heeft de laatste dagen van december aangegeven dat alle bestaande contracten met de partners per 5 februari worden ontbonden. Op dit moment lijkt niemand van die groep nog te weten of ze in aanmerking komen voor het verlengen van die status onder nieuwe voorwaarden. En wat doe voorwaarden zullen zijn is evenmin bekend.

Met die onzekerheid zijn de businessplannen voor Q1-2024 van de VmWare partners in een keer rijp voor het ronde archief. De teleurstelling en onzekerheid zullen groot zijn. Het is echter niets in vergelijking met wat woensdag namiddag bekend werd gemaakt. Gigaset heeft op de website een melding gezet die slecht nieuws is voor de 800 medewerkers.

Het bedrijf dat recent koos voor een vrijwillige insolventie in eigen beheer is er niet in geslaagd op tijd het lek boven water te krijgen. Per 1 januari van dit jaar is er een externe Insolvenzverwalter (curator) door de rechtbank benoemd.

Gemengd beeld

Reflecties op 2023 en de realiteit van januari 2024 zorgen de eerste week van het nieuwe jaar voor een gemengd beeld. ITChannelPro laat beiden zien. Het kanaal bewust selectief informeren zou leiden tot teleurstellingen.

Mobiele versie afsluiten