Onderzoek Telecoms: Telecomindustrie doorstaat coronacrisis

In een recent onderzoek stelt Telecoms.com dat de telecomindustrie weinig problemen lijkt te ondervinden van de huidige coronapandemie. Ook zijn de verwachtingen voor 2021 volgens het onderzoek positief.

Uit het onderzoek komt naar voren dat bedrijven uit de telecomindustrie wel enige last hebben gehad van de huidige mondiale crisis, maar toch vaak nog goed presteren. Ook voor komend jaar hebben zij vaak de verwachting naar behoren te zullen presteren.

Digitale transformatie zet door

Een belangrijke reden dat de telecomindustrie het nog naar behoren doet, is dat de digitale transformatie zich nog in vol tempo doorzet, aldus het onderzoek. Ook telecombedrijven zelf transformeren zich sneller. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in 5G-oplossingen en -toepassingen.

5G zeer belangrijk

Voor volgend jaar heeft de telecomindustrie in ieder geval 5G als belangrijkste prioriteit gesteld. Telecombedrijven willen op de opkomst van deze mobiele technologie voorbereid zijn. Dit betekent dat zij hiervoor alvast diensten en toepassingen moeten ontwikkelen, die direct bij de lancering van 5G kunnen worden uitgerold.

5G blijft aantrekkelijk, omdat veel eindgebruikers deze dienst ook zelf graag willen, zo blijkt verder uit het onderzoek. Om dit goed te kunnen uitbaten, moeten telecombedrijven daarom meer gaan investeren in hun BSS- en OSS-omgevingen.

Investeren in glasvezel

Een andere prioriteit die in het onderzoek voor telecombedrijven genoemd wordt, is de uitrol van glasvezel. Breedbandverbindingen worden door het toegenomen thuiswerken steeds belangrijker. De uitrol van glasvezelnetwerken is dus essentieel voor hen. Telecombedrijven moeten daarom gaan investeren in hun bestaande netwerkinfrastructuur en nieuwe uitrol van glasvezel verder ondersteunen.

Overige prioriteiten

Andere prioriteiten voor telecombedrijven zijn, volgens het onderzoek van Telecoms, onder meer aandacht voor netwerksecurity en egde computing. Met deze twee aandachtspunten kan de telecomindustrie volgens het onderzoek meer voor de grootzakelijke markt gaan betekenen.

Bron: Telecoms

Mobiele versie afsluiten