Microsoft stopt met Inspire – gaat door met Ignite

Minder conferenties als trend

Microsoft zou besloten hebben te stoppen met de wereldwijde partnerconferentie Inspire (*). Partners die een internationale bijeenkomst willen bijwonen kunnen later dit jaar nog naar Ignite gaan.

Buiten de schijnwerpers

Microsoft Dynamics 365De afgelopen periode waren er signalen over de toekomst van de events die VMware jaren geeft georganiseerd. Door de verkoop en enorme koerswijziging die de nieuwe eigenaar inzet waren daar alle ogen op gericht. Daardoor bleef de event agenda van Microsoft even buiten de schijnwerpers.

Het vreemde is dat ook nu het in Europa bekend is geworden er nog steeds geen sprake lijkt te zijn van ophef. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat Inspire door de pandemie was overgeschakeld van live naar online. Dat levert per definitie een kleinere opkomst en minder betrokkenheid. Microsoft heeft om redenen besloten de stap terug naar live niet meer te zetten. Na 20 jaar komt zo een einde aan Inspire.

Nadeel of voordeel?

Elk nadeel heeft een voordeel. Deze gevleugelde woorden gelden zeker voor de grotere communities van Microsoft gebruikers. Als de we de berichten mogen geloven hebben die hier al langer rekening mee gehouden. Ze zullen naar verwachting in staat zijn eigen, kleinschaligere events te organiseren.

Is dat erg? Nee, totaal niet. Microsoft volgt zo te zien de route die andere vendoren van software (en in mindere mate hardware) al eerder hebben ingeslagen. Mondiale events kosten veel geld en tijd voor de organisatoren. Het rendement was altijd al moeilijk meetbaar. Tel daarbij dat een deel van de beoogde doelgroepen de overstap naar online zonder morren heeft gemaakt en daar schijnbaar genoeg aan heeft.

Wie weet is dan de logische conclusie dat het niet langer zinvol is voor elke type gebruiker of klant een eigen event te organiseren. Inspire van Microsoft is verleden tijd en een extra gevulde agenda voor meer groepen bij Ignite moet gaan zorgen het gewenste effect.

 

(*) op de website van Microsoft stond dinsdag Inspire nog wel genoemd, maar er was geen link naar een pagina met meer informatie of registratiemogelijkheden.

Mobiele versie afsluiten