Huawei Europe Supply Center Tour 13 December 2023 Waalwijk

Supermodern regionaal distributiecentrum van Huawei in Waalwijk

Op het industrieterrein in Waalwijk staan veel grote logistieke centra. Dagelijks verlaten duizenden zending de loodsen op weg naar de eindgebruiker. Ook de Chinese industriële grootmacht Huawei, heeft er een van zijn modernste logistieke centra gevestigd. En privaat 5G-netwerk is de heilige graal.

Supply Center Tour 13 December 2023 WaalwijkHet regionale distributiecentrum in Waalwijk is naast een operationele sleutel ook een showcase om te laten zien hoe AI en 5G de logistieke processen kunnen verbeteren. Het centrum is één van de slechts vier van dergelijke faciliteiten wereldwijd en een belangrijk onderdeel van het geïntegreerde Huawei Europe Supply Center. Het andere Europees distributiecentrum staat in Budapest. Het centrum in Waalwijk belevert meer dan 40 landen binnen en buiten Europa. Het verwerkt meer dan een half miljoen kubieke meter aan goederen per jaar.

Huawei is lid van UNIDO, de Organisatie voor Industriële Ontwikkeling van de Verenigde Naties, en werkt mee aan projecten die wereldwijd voor verbeteringen moeten zorgen bij de logistieke bedrijven. Digitalisering en automatisering zijn twee megatrends in de industrie en een sleutel tot onze toekomst. De twee trends veranderen ons leven snel met nieuwe technologieën zoals 5G, AI en cloud computing. Deze bouwstenen moeten ons naar een intelligentere en koolstofarmere wereld leiden. Het is ook de reden waarom Huawei een strategische partner is geworden van UNIDO’s AIM (AI for Industrie and Manufacturing) Global Alliance.

 

UNIDO promoot concept

Ana Paula Nishio de Sousa, Chief of Digital Transformation and AI Strategies bij UNIDO, benadrukte het belang van inclusieve duurzame ontwikkeling: “Inclusiviteit betekent dat alle sectoren van de samenleving erbij betrokken worden en dat niemand achterblijft. Duurzaamheid verwijst naar bescherming tegen negatieve milieueffecten. AIM Global volgt deze principes. Het is een partnerschap dat openstaat voor iedereen, voor de publieke sector, de academische wereld, overheden en industriële verenigingen. Het gaat erom de staat van AI in de industrie te verbeteren en inclusief en duurzaam te maken.”

Het mobiele 5G-netwerk speelt een cruciale rol bij het verhogen van de productiviteit door zelfrijdende voertuigen, AI-gestuurde kwaliteitscontrole en AR-ondersteund onderhoud op afstand mogelijk te maken.

De hal in Waalwijk is voor 50% van de oppervlakte voorzien van een privaat 5G SA-netwerk. Daarmee krijgen alle aangesloten systemen toegang tot een download snelheid tot 2 Gbit/s met een latency tot 4 ms. Op basis van de huidige trends zal de combinatie van 5G, cloud computing en AI in de nabije toekomst in een groeiend aantal scenario’s worden gebruikt om een nieuw industrieel tijdperk in te luiden: Industrie 4.0.

Mobiele versie afsluiten