Global PKI en IoT Trendstudie 2021 van het Ponemon Institute

onderzoek met ondersteuning van Entrust

Het Ponemon Institute heeft, met ondersteuning van Entrust, onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen rond en het gebruik van PKI (Public Key Infrastructure).

Gebruik PKI

EntrustUit het onderzoek blijkt dat het gebruik van digitale certificaten snel toe neemt voor cloud applicaties en gebruikers authenticatie. Daarnaast is de snelle groei in het gebruik van IoT apparaten van invloed op het gebruik van PKI technologieën. Het besef bestaat dat PKI belangrijke kern-authenticatie voor het IoT biedt.

Het PKI-onderzoek maakt deel uit van een groter onderzoek gepubliceerd in april 2021. Hiervoor zijn de reacties van 6.610 respondenten in 17 landen gebruikt, waaronder Nederland.

In dit rapport (link) presenteert Ponemon Institute de bevindingen op basis van een enquête onder 2.513 IT’ers en IT-beveiligers die betrokken zijn bij de PKI van hun organisaties in dezelfde 17 landen.

Conclusies

Er is een beperkt aantal conclusies te trekken uit het onderzoek. Bijvoorbeeld hoe best practices overeenkomen met de waargenomen cases. Het beschrijft ook de impact van cloud computing, IoT en andere trends .

Alle geënquêteerden voor het onderzoek zijn  direct of indirect betrokken bij het beheer van de
organisaties’ enterprise PKI. Of ze hebben een rol bij het ontwikkelen en/of beheren van applicaties die afhankelijk zijn van referenties die door de PKI van hun organisatie worden beheerd.

Meer weten over het PKI onderzoek van Ponemon en het wat Entrust voor u kan betekenen? Download het onderzoek of neem direct contact op via link

 

Mobiele versie afsluiten