Gigaset zet stap in de zorgsector

(en zoekt partners om te helpen testen)

Tegenwoordig blijven senioren (het liefst) zo lang mogelijk zelfstandig wonen. De rol van mantelzorgers wordt groter en belangrijker. Daarom lanceert Gigaset Smart Care, een intelligent zorgsysteem, waarmee naasten een oogje in het zeil kunnen houden. Gigaset zet hiermee voor ’t eerst een stap in de zorgsector en zoekt partners om Smart Care te testen.

Gigaset Smart Care is een eenvoudig te installeren zorgalarmsysteem voor in huis, dat senioren én hun naasten een comfortabel en veilig gevoel geeft. Naast de oudere doelgroep is Smart Care ook interessant voor zelfstandig wonende mensen met een lichte verstandelijke beperking. Het zorgalarmsysteem is beschikbaar is vier verschillende pakketten, afgestemd op specifieke behoeften. Met Gigaset Smart Care opereert Gigaset in een heel nieuwe productgroep en is daarom op zoek naar partners die het Smart Care systeem willen testen.

Zo werkt ’t

Smart Care is makkelijk te installeren: in elke kamer waar nodig, kun je een privacy-vriendelijke sensor plaatsen, die de realtime-status van de bewoner weergeeft in de bijbehorende smartphone-applicatie. Is de bewoner bijvoorbeeld wel op de gebruikelijke tijd opgestaan? Heeft hij of zij veelvuldig of erg lang de badkamer bezocht of is de koelkast al twee dagen niet geopend? Alle sensoren werken naadloos met elkaar samen en sluiten aan op de vastgelegde zorgbehoeften en leefpatronen van de betreffende bewoner. Bij afwijking van het ingestelde profiel, krijgt de gebruiker een pushmelding op zijn smartphone. Op deze manier kan er tijdig gehandeld worden en dat geeft een veilig gevoel.

Interessante markt

Met een vergrijzende samenleving, tekorten in de zorg en het gegeven dat ouderen langer thuis blijven wonen, is dit een interessante markt. Met Gigaset Smart Care kun je als reseller deze grote groep thuiswonenden helpen. De kwalitatieve producten van Gigaset Smart Care zorgen voor een heel nieuw serviceaanbod voor menig reseller, waarmee hij kan voorlopen op zijn concurrenten.

Mobiele versie afsluiten