Exclusief interview Magnus Ekerot, CEO van Gigaset

Waarom de insolventie procedure goed nieuws is partners en klanten

Op 19 september heeft Gigaset van de rechter in Münster toestemming gekregen voor insolventie in eigen beheer. Wat dat precies betekent en waarom dat goed nieuws is heeft Dr. Magnus Ekerot, CEO van Gigaset aan de redactie van ITchannelPRO uitgelegd.

Gigaset_CEO_Dr.-Magnus-EkerotMagnus kent de Nederlandse markt en begrijpt dat het begrip uitleg nodig heeft. “Deze procedure kent veel overeenkomsten met de Chapter 11 procedure in Amerika. Als bedrijf krijg je, na toestemming van de rechter, drie maanden te tijd orde op zaken te stellen. Het zittende bestuur doet dat zelf. De rechtbank benoemt geen curator die de leiding overneemt, wel komt er een speciale waarnemer.”

De beslissing om naar de rechter te stappen was onvermijdelijk volgens Magnus door de liquiditeitspositie van het bedrijf. Tot het einde van dit jaar betaalt de overheid de salarissen van alle medewerkers in Duitsland en dat heeft de organisatie lucht die nodig is met schuldeisers te onderhandelen en een nieuwe koers in te slaan.

Ruwe diamant

Over die koers zegt Magnus dat hij bij zijn aantreden als CEO zag dat Gigaset voor grote uitdagingen stond maar tegelijk ook dat het een ruwe diamant is. “Dit bedrijf staat voor kwaliteit en veiligheid. De productie vindt plaats in Europa. Om redenen die iedereen snapt zijn dat voordelen die steeds belangrijker worden. Het is aan ons daar meer de aandacht op te vestigen.”

Wat Gigaset ook meer gaat doen is inspelen op de trend dat de levensduur van devices wordt verlengd. “In de professionele / zakelijke markten die wij bedienen is service en onderhoud van DECT toestellen een ondergeschoven kindje. Wij maken daar het verschil met een compleet service aanbod dat we op basis van een 24 uurs dienst kunnen aanbieden.”

Boodschap voor Nederland

Voor het zakelijke kanaal in Nederland heeft hij nog de volgende boodschap: “Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door. Dat geldt precies voor Gigaset. Terwijl wij in Duitsland de noodzakelijke veranderingen doorvoeren blijft het team in Nederland gewoon voor jullie beschikbaar en je zult zien dat wat wij veranderen aan ons portfolio en go to market in het voordeel is van jullie en jullie klanten.”

Mobiele versie afsluiten