Enreach neemt Botsquad over en kan nu conversational AI bieden

Enreach neemt het Nederlandse bedrijf Botsquad over en versterkt zo zijn productaanbod in conversational Artificial Intelligence (AI). Hiermee kan de snelgroeiende Europese aanbieder van UC-diensten nu ook geavanceerde en toegankelijke diensten zoals chatbots aanbieden via partners en aan klanten, meldt Enreach in een persbericht.

De technologie van Botsquad wordt geïntegreerd in het portfolio van Enreach wat zal zorgen voor directe verbeteringen in de contactcenteroplossingen van het bedrijf. Enreach investeert overigens behalve in tekstgebaseerde chat ook in de verdere ontwikkeling van de technologie van Botsquad om conversational AI ook te integreren in voicediensten. Botsquad heeft, volgens Enreach, namelijk een sterke positie in de snelgroeiende markt van conversational AI door onder meer de brede omnichannel chatbot-oplossingen. Met Enreach is deze conversational AI-ervaring nu beschikbaar als complete oplossing voor het MKB.

Hoge benchmark
CEO Stijn Nijhuis van Enreach

Het platform van Botsquad stelt partners en klanten in staat om snel geavanceerde systemen te bouwen op basis van vooraf geconfigureerde componenten. Dit kan via een eenvoudig online model dat is gebaseerd op de open programmeertaal Bubbelscript van het bedrijf. CEO Stijn Nijhuis van Enreach denkt dat Botsquad op het gebied van performance en bruikbaarheid een ‘hoge benchmark’ heeft neergezet in de markt van conversational AI. “Het bedrijf past perfect in onze buy-and-build-strategie om Europees marktleider te worden op het gebied van UC. De technologie van Botsquad is zeer geavanceerd, maar toch eenvoudig te implementeren en betaalbaar”, aldus Nijhuis. “Daarnaast levert het een betere gebruikerservaring dan de oplossing van concurrenten en is het een solide basis voor het grote potentieel dat voice-AI biedt.”

Marktpotentieel
Medeoprichter Anne Bakker van Botsquad

Botsquad heeft meer dan twintig jaar ervaring in conversational AI voor chat, voice en applicaties. Diens technologie biedt naar eigen zeggen een solide basis voor verdere toepassingen op het gebied van conversational AI, slimme IVR’s en tot chatgebaseerde klantenservice. Botsquad en Enreach werkten al eerder samen voor een gezamenlijke klant. Volgens medeoprichter Anne Bakker is Botsquad nu in staat een aanzienlijk marktpotentieel te ontsluiten in Europa. “Daar profiteren zowel bestaande als nieuwe klanten binnen de groep van. Ons geavanceerde conversational AI-platform en de go-to-market-kracht van Enreach is een winnende combinatie”, aldus Bakker.

Bron: Enreach

Mobiele versie afsluiten