Codit probeert de wereld steeds slimmer te maken, onder meer door intelligente cloudoplossingen te bouwen die de data van de wereld verwerken. Codit zet data om in acties; zij richten zich op de volledige reis die data aflegt van gegevens naar applicatie, IoT, data platforms en analytics.
Het team van Codit bestaat uit ruim 200 medewerkers verspreid over België, Frankrijk, Portugal, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Malta en Luxemburg. Ze helpen hun klanten over de hele wereld vooruit middels toonaangevende Microsoft Azure Cloud Native-technologie om de data van de wereld aan het werk te zetten. Codit helpt klanten al meer dan twintig jaar om hun idealen te realiseren en te streven naar een betere, meer toekomstgerichte wereld. Of het nu gaat om dataplatformen die de ontwikkeling van slimme steden ondersteunen, of oplossingen die helpen bij de productie van hernieuwbare energie.
Codit Nederland heeft onlangs Edwin Kennedy aangesteld. Hij start officieel 1 mei en zal ook zijn steentje bijdragen aan die ‘betere, meer toekomstgerichte wereld’. Kortom, tijd voor een kop koffie. Want wie is Edwin?
“Ik heb altijd twee levens met elkaar gecombineerd, altijd met de combinatie van IT en commercie”, vertelt Edwin. “Zo heb ik enerzijds in vaste dienst gewerkt bij een aantal grote bedrijven: onder andere EDS in Amerika en HCL Technologies in India. Daarnaast adviseer en investeer ik in enkele IT-organisaties met mijn eigen bedrijf SalesPulse, met als doelstelling om het beste uit het bedrijf te halen en het bedrijf te laten groeien.”
Het roer om
“Bijna anderhalf jaar geleden zijn we plots onze zoon Aaron verloren. Toen besloot ik dat ik het roer om wilde gooien én iets terug wilde geven aan de wereld. Sommigen van jullie weten dat hoe ik werkte, dacht en plande voor de toekomst allemaal om Aaron heen was gebouwd. Nu ondersteun ik Stichting Papageno, zodat ik kan helpen om iets terug te geven aan mensen zoals Aaron. Daarnaast zet ik me in als vrijwilliger bij NLgroeit, om de ambities van jonge ondernemers een boost te geven, én werk ik aan mijn boek ‘Small Talk About Big Deals’ met mijn Amerikaanse vriendin Kate Yandoh Harris.”
“Via het zusterbedrijf Telindus, onderdeel van Proximus, ben ik bij Codit terechtgekomen”, vertelt Edwin over zijn weg naar het bedrijf. “We hebben in het verleden al contact gehad, maar nu kwam de juiste positie op het juiste moment vrij. Ik kijk er in ieder geval naar uit om een bijdrage te gaan leveren bij Codit.”
Doelstellingen voor 2023
Edwin vertelt over de toekomstplannen van Codit Nederland: “We hebben drie thema’s die dit jaar heel belangrijk zijn. Eén is zorgen dat mensen hier willen komen werken én ook willen blijven. We hebben een mooie club met collega’s, maar die mag best nog groeien. Als tweede willen wij ons partnership met Microsoft Azure verder willen uitbreiden. Als derde en laatste thema willen we ons portfolio verder updaten. Codit is groot geworden met integratie en alles wat daarmee te maken heeft. Wat kun je bijvoorbeeld doen met IoT in een integratie?”
Codit helpt Euronav op weg naar duurzaamheid
Een mooi voorbeeld van IoT in een integratie is de vraag van Euronav, de grootste onafhankelijke beursgenoteerde vervoerder van ruwe olie. In 2060 willen zij hun hele vloot net-zero maken. Codit werd benaderd om dit te helpen realiseren via IoT en cloudtechnologie.
Euronav was al gestart met een ambitieus project onder de naam FAST (Fleet Automatic Statistics & Tracking). Dit moest een gecentraliseerd platform worden dat data gebruikt voor realtime analyse van diverse machines op olietankers. Het belangrijkste doel van het platform is het mogelijk maken van datagestuurde besluitvorming. Al snel zag men in dat het verzamelen van realtime, betrouwbare sensorgegevens de sleutel is tot het project. Dus: het gebruik van Internet of Things-technologie. Het resultaat? Het FAST-platform helpt Euronav op hun weg naar meer duurzaamheid.
Meer weten? Stuur een mail naar Codit via infoNL@codit.eu of bel 030 737 08 67. Codit zoekt nieuwe collega’s, kijk op codit.eu voor alle openstaande vacatures.
(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nr 02)