Zomercolumn Rishi Lodhia Eagle Eye Networks

Rishi Lodhia-400Het is natuurlijk geen geheim dat de pandemie de afgelopen twee jaar een grote impact heeft gehad op de manier van zowel leven als werken. Bedrijven waren genoodzaakt de deuren (tijdelijk) te sluiten en de werkzaamheden vanuit huis voort te zetten waar mogelijk. Dit had tot gevolg dat panden gedeeltelijk leeg kwamen te staan en er veel minder zicht was op de assets.

De digitale revolutie is al een tijdje aan de gang, maar de pandemie heeft dit in een stroomversnelling gebracht, met name op het gebied van camerabeveiliging en het digitaliseren van gebouwen. Toen ondernemers tijdens de pandemie niet fysiek naar hun kantoren/vestigingen konden gaan vanwege de lockdowns, groeide het besef hoe belangrijk het was om panden op afstand te beheren via bijvoorbeeld cloudgebaseerde toegangscontrole en camera beveiliging platforms. Meer dan ooit wilden bedrijfseigenaren ook in staat zijn om al hun bedrijfslocaties centraal te beheren en te monitoren. Vanuit de reseller werd het tijdens de pandemie moeilijk danwel onmogelijk om klantbezoeken in te plannen voor onderhoud en aanpassingen. Al deze factoren kwamen tijdens de pandemie samen om de voordelen van cloudgebaseerde camerabeveiliging te benadrukken. Met Eagle Eye Networks cloudgebaseerde camerabeveiliging kunnen ondernemers al hun locaties op afstand bekijken en beheren vanuit één enkele interface. En resellers zijn niet meer genoodzaakt om bedrijfsbezoeken uit te voeren wanneer een bedrijfseigenaar wijzigingen aan zijn systeem wil aanbrengen. Cybersecurity updates en nieuwe features worden via de cloud geleverd en automatisch geupdate, en vereist daarom geen on site bezoek van een techneut.

Daarbij zijn er tijdens de pandemie ook nieuwe gebruiksscenario’s extra onder de aandacht gekomen, wat tot gevolg heeft gehad dat camerabeveiliging in combinatie met artificial intelligence (AI) en analytics zich van enkel een beveiligingssysteem omgetoverd heeft tot een business intelligence tool, dat niet alleen de beveiliging maar ook de efficiëntie en effectiviteit verbetert. De impact van AI op camera beveiliging begint nu langzaamaan zichtbaar te worden. AI in de cloud “leert” voortdurend van de enorme hoeveelheid binnenkomende videogegevens, zodat het na verloop van tijd alleen maar nauwkeuriger wordt. We gebruiken AI op vele manieren om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, zoals het nieuwe Eagle Eye kentekenherkenning-systeem en Smart Video Search, onze nieuwe revolutionaire manier om relevante video data snel te vinden. Daarnaast hebben we de laatste tijd ons Techpartner ecosysteem flink uitgebreid. Deze derde partijen koppelen via onze API om samen klanten meer features en een totaaloplossing te kunnen bieden, volledig afgestemd op hun behoeften.

Eagle Eye Networks viert dit jaar zijn tienjarige bestaan en terugkijkend op de afgelopen tien jaar hebben we al vele disruptieve innovaties ontwikkeld, maar eigenlijk zijn we nog maar net begonnen. De kracht van artificial intelligence in de cloud zal de camera tot een supersensor maken en veel meer waarde bieden aan de gebruikers, waarbij we de komende tijd nog meer AI-opties en -features zullen ontwikkelen en leveren.

Rishi Lodhia, Vice President & Managing Director EMEA Eagle Eye Networks

Mobiele versie afsluiten