Ziggo verhoogt abonnementsprijzen per 1 juli

Ziggo verhoogt de prijzen van zijn meeste abonnementen per 1 juli met gemiddeld 1,43 euro per maand. De prijzen van pakketten met internet met gigabitsnelheid dalen juist, aldus Ziggo op de eigen website.

De hoogte van de prijsstijging is afhankelijk van het abonnement. Klanten krijgen volgens Ziggo vanaf deze week een brief thuisgestuurd waarin ze worden bijgepraat over de veranderingen.

Gigabit goedkoper

Pakketten met gigabitinternet worden goedkoper. Voor deze abonnementen wordt, afhankelijk van het pakket, een prijsdaling tot 5,50 euro per maand doorgevoerd.

Prijsverhoging door Inflatie

Ziggo schrijft dat drie kwart van de prijsverhoging is gedreven door inflatie. Daarnaast zegt het bedrijf te blijven investeren in zijn netwerk en diensten. “Dit is noodzakelijk omdat er steeds hogere eisen aan worden gesteld en omdat de infrastructuur cruciaal is voor de samenleving.” Volgens Ziggo blijft het datagebruik namelijk explosief groeien. Daarnaast sluiten klanten meer apparaten (tegelijk) op het netwerk aan, voor onder meer voor werk, school en gaming.

Bron: Ziggo

Mobiele versie afsluiten