Ziggo biedt 600.000 huishoudens Amsterdam gigabit-internet

Ziggo heeft 600.000 huishoudens in Amsterdam aangesloten op zijn GigaNet. Hiermee start de provider met het aanbieden van gigabit-internet met een theoretische downloadsnelheid van 1Gbit/s en uploadsnelheid van 50Mbit/s.

Ziggo is de afgelopen tijd naar eigen zeggen bezig geweest met de voorbereidingen voor de aansluiting van Amsterdam op zijn GigaNet. Onder die noemer is Ziggo zijn netwerk aan het upgraden naar kabelmodemstandaard docsis 3.1. In Amsterdam heeft Ziggo daarvoor meer dan 820.000 nieuwe connectoren bij huishoudens geplaatst en 42.360 straatkasten van ruim 77.000 nieuwe aansluitkabels voorzien.

3 miljoen huishoudens eind 2020

Mede hierdoor kunnen vanaf dinsdag 600.000 huishoudens in Amsterdam voor een Ziggo-abonnement met downloadsnelheid van theoretisch 1Gbit/s en uploadsnelheid van theoretisch 50Mbit/s kiezen. Eind 2020 hoopt Ziggo dit abonnement aan zo’n 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland aan te kunnen bieden. Na Amsterdam staan Almere, Apeldoorn, Arnhem, Groningen, Heerenveen, Leeuwarden, Lelystad, Nijmegen en Wageningen op de planning voor een netwerkupgrade.

Rotterdam en Den Haag voorgangers

Vorige maand startte Ziggo in Rotterdam met 1Gbit/s en begin dit jaar was dat in de regio Den Haag het geval. Een jaar geleden begon het bedrijf met dat aanbod in Utrecht. Van de grote steden lijkt Eindhoven voorlopig niet meer op de planning te staan. In de zomer noemde Ziggo die stad nog wel in het rijtje steden die dit jaar op het GigaNet aangesloten worden.

Bron: VodafoneZiggo

Mobiele versie afsluiten