Xiaomi en fotograaf Steve McCurry bieden lokale helden een podium

Xiaomi kondigt een samenwerking aan met documentaire fotograaf Steve McCurry. Beide delen de liefde voor een goede camera. McCurry is bekend van de foto ‘Afghan Girl‘ die in juni 1985 op de omslag van National Geographic verscheen. Samen met Xiaomi presenteert de fotograaf een collectie genaamd “My Unsung Hero”, een social campagne waarbij de fotograaf foto’s maakt van zijn persoonlijke helden uit 2020.

Blijk van waardering

“2020 is een jaar waarin we de dankbaarheid aan onze naasten tonen en de waardering voor onze persoonlijke helden een podium mogen geven. De impact van de COVID-19 pandemie is niemand ontgaan. Juist daarom is het doel van “My Unsung Hero”, om iedereen op te roepen de belangrijkste helden uit 2020 vast te leggen, als blijk van waardering, en als herinnering aan onze persoonlijke helden.”

Steve McCurry is een wereldwijd bekend fotograaf die bekend staat om het fotograferen van benarde situaties, oorlogsconflicten, verdwijnende culturen en het oog voor hedendaagse opvattingen. In de afgelopen 30 jaar heeft Steve McCurry veel in oorlogsgebieden gefotografeerd. Zo heeft hij de conflicten in Cambodja, de Filippijnen, Libanon en Irak gefotografeerd. Zijn carrière als fotojournalist begon al begin jaren 80 met de Russische bezetting van Afghanistan.

“Onze persoonlijke helden en heldinnen zijn hetgeen wat ons op de been houdt tijdens de zware momenten. We zetten onze schouders eronder en gaan weer door, om de wereld tot een betere plek te maken. Ik wil juist een podium bieden aan deze helden en heldinnen,” aldus Steven McCurry.

Een grote eer

McCurry roept iedereen op om met een smartphone zijn of haar heldin vast te leggen. McCurry gebruikt daar zelf zijn Xiaomi smartphone ervoor. Volgens Shou Zi Chew, President of International, Xiaomi, is het een grote eer om samen te mogen werken met Steve McCurry. “McCurry is een iconische fotograaf die helden kan vastleggen met een click op een smartphone camera”.

Mobiele versie afsluiten