CloudCup-tips: Wie wordt jouw EK-topscorer?

CloudCup-tips #4

Over drie dagen gaat het EK van start, weet jij al wie jouw EK CloudCup-topscorer wordt? De CloudCup van ITchannelPRO is voor iedereen werkzaam in de IT of telecom en heeft mooie prijzen. Op weg naar het EK kun je winnen met veel verschillende voorspellingen. Natuurlijk willen we je een beetje helpen met jouw CloudCup-voorspelling. Deze keer: de favorieten op een rijtje voor de topscorerstitel. 

Harry Kane – Engeland. Bij de bookmakers is Kane de grootste favoriet als topscorer van dit EK. Met 34 goals in 53 interlands, heeft de spits van Tottenham Hotspur een uitstekend gemiddelde bij de Engelse nationale ploeg. Hoewel hij dit seizoen wat kwakkelde met blessures, heeft hij toch 23 goals gemaakt voor The Spurs. Neemt de aanvoerder de Engelse ploeg bij de hand?

Romelu Lukaku – België. De bonkige Belg heeft een geweldig seizoen achter de rug. De spits is topscorer van Italiaanse kampioen Inter Milan met 24 goals in 36 wedstrijden. Bij de Belgische nationale ploeg vindt hij ook gemakkelijk het net met 59 goals in 91 wedstrijden, waarmee hij topscorer aller tijden van onze zuiderburen is.

Kylian Mbappé – Frankrijk. The next big thing in football, Kylian Mbappé. Je zou haast vergeten dat Mbappé nog altijd maar 22 jaar oud is. Hij heeft inmiddels al 42 interlands voor Les Blues gespeeld waarin hij 16 keer het net vond, waaronder in de WK-finale. Afgelopen seizoen is het Franse toptalent topscorer geworden van de Franse competitie met 27 goals in 31 wedstrijden, maar greep met PSG op de laatste speeldag naast de landstitel. Hij zal getergd zijn om dit seizoen met een prijs af te sluiten. In het nationale elftal van Les Blues staat Mbappé op 16 uit 42.

Cristiano Ronaldo – Portugal. Hoe kan het ook anders dan dat de topscorer van het EK 2016 in deze lijst staat. De spits/linksbuiten van Juventus is met zijn 36 jaar nog altijd levensgevaarlijk voor de goal. Dit seizoen was hij goed voor het duizelingwekkende aantal van 29 goals in 33 wedstrijden. De topscorer aller tijden van Portugal (103 goals in 173 wedstrijden) zal gebrand zijn om te vlammen op wat misschien zijn laatste eindtoernooi is.

Karim Benzema – Frankrijk. Na een afwezigheid van bijna vijf jaar kon bondscoach Didier Deschamps niet langer om Karim Benzema heen. In zijn eentje heeft hij het geplaagde Real Madrid tot de laatste speeldag in de titelrace gehouden met 23 goals in 34 wedstrijden. Voor de Franse nationale ploeg heeft hij tot nu toe 27 goals in 81 wedstrijden gemaakt.

Memphis Depay – Nederland. Van alle Nederlanders op het EK, wordt het meest verwacht van Memphis Depay. De spits van Olympique Lyon – dit seizoen goed voor 20 doelpunten – is de afgelopen jaren de belangrijkste aanvallende kracht van Oranje. Met 23 goals in 62 wedstrijden heeft hij een prima moyenne bij Oranje. Kan Memphis de eerste speler worden die sinds Marco van Basten alleen topscorer wordt namens Oranje op een EK?

Robert Lewandowski – Polen. Als Lewandowski’s wieg niet in Warschau had gestaan maar Berlijn of Parijs, was hij dé topfavoriet voor de topscorerstitel dit EK. Met het bizarre aantal van 41 goals uit 29 wedstrijden in de Bundesliga, schoot hij het stokoude record van Gerd Müller uit de boeken. De spits is in de vorm van zijn leven en ligt op koers voor de Ballon D’or dit jaar. Met 66 doelpunten in 118 interlands is zijn gemiddelde bij de Poolse ploeg prima, maar voor Lewandowski is het de vraag of de Polen ver genoeg in het toernooi komen om aanspraak te maken op de topscorerstitel.

Hoop dat deze tips je helpen bij het kiezen van jouw topscorer. Volgende keer: Hoeveel doelpunten worden er gemaakt?

Meedoen?

Heb jij je nog niet aangemeld maar wil je ook meedoen aan de CloudCup? Dat kan met een team van mensen die werkzaam zijn in de IT of telecom. Er zijn mooie prijzen te verdienen waaronder een origineel Nike EK-shirt, een officiële EK-wedstrijdbal van Adidas en voetbalspellen, maar ook robot stofzuigers, USB-presentatiemicrofoons, een barbecue, Kärcher hogedrukreinigers en veel meer.

Info: www.cloudcup.nl

Mobiele versie afsluiten