WhatsApp test optie om berichten na 24 uur te verwijderen

WhatsApp test een optie om berichten na 24 uur automatisch te laten verwijderen. Dat schrijft WABetaInfo. Momenteel kunnen gebruikers alleen nog berichten na zeven dagen automatisch laten verwijderen.

Gebruikers van WhatsApp kunnen sinds vorig jaar al berichten versturen met een vervaldatum. In gesprekken waarin deze optie is ingeschakeld, verdwijnen de berichten standaard na een week. Gebruikers kunnen zelf geen andere tijd instellen.

Handig bij gevoelige informatie

Daar komt dus mogelijk verandering in, met de functie waarmee gebruikers kunnen kiezen om berichten een week of 24 uur te laten staan. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als er gevoelige informatie wordt gedeeld, waarvan gebruikers niet willen dat het na langere tijd nog terug is te lezen. WhatsApp waarschuwt daarbij wel dat anderen een screenshot kunnen maken. “Gebruik berichten met vervaldatum daarom alleen met personen die je vertrouwt”, schrijft het bedrijf.

Signal heeft optie al

Het is niet duidelijk of en wanneer de optie om berichten na een dag te laten wissen beschikbaar komt voor alle gebruikers. In andere chatapps is zo’n functie al wel te vinden. Signal geeft gebruikers bijvoorbeeld de optie om berichten na een week, een dag, enkele uren of zelfs na vijf seconden al te wissen.

Bron: WABetaInfo

Mobiele versie afsluiten