Welkom Cyxtera Nederland

Cyxtera logo

Cyxtera_Amsterdam_Haarlem_AMS01Cyxtera opende onlangs zijn eerste vestiging in Nederland, in Amsterdam. Het bedrijf heeft meer dan zestig datacenters over de hele wereld. Waarom nu ook in Nederland? We vroegen het Robbie Dudding (channel account director), Kathrin Bindig (regional sales director) en Dylan Simon Alexander (inside sales engineer).

Het is lastig een datacenter te bouwen in de regio van Amsterdam. Grond en stroom zijn schaars. Vorig jaar deed de gelegenheid zich voor om op het terrein van Cyrus One in het Polanenpark te bouwen, die locatie was al eerder was gereserveerd voor datacenters. Amsterdam is een belangrijke markt voor Cyxtera. Robbie: “Amsterdam stond vanzelfsprekend op onze roadmap. De markt en de infrastructuur zijn zeer interessant.”

Het Cyxtera datacenter is niet gebouwd om uitsluitend Amerikaanse bedrijven een digitale aanwezigheid in Nederland te geven. Robbie onderstreept dat de ruim 3.500 klanten die Cyxtera wereldwijd bediend uit veel meer landen komen: “We verwachten dat door de Brexit onze klanten die nu in onze vijf Britse datacenters zitten, een deel van business moeten overhevelen naar de EU. Voor hen is het dus goed nieuws dat ze de Cyxtera-kwaliteit en het -aanbod nu ook in Nederland kunnen afnemen. Daarnaast zijn we natuurlijk in Nederland om Nederlandse klanten te bedienen.”

Hybride cloud hub

Een datacenter kiezen en de IT-infrastructuur inzetten, is in de regel een tijdrovend proces. Tegenwoordig verwachten organisaties veel kortere doorlooptijden. Dylan: “Agility en snelheid zijn bij alle klanten, van de enterprises tot de MSP’s tegenwoordig allesbepalend. Ze willen snel kunnen beginnen. Dáár ligt de kracht van Cyxtera, want bij ons is alles ingesteld op snel leveren en schakelen.” Robbie vult aan: “Wat onze datacenters onderscheidt, is dat we vanuit carrier-neutrale omgevingen, colocatie en on demand infra aanbieden, met steeds meer focus op bare metal (software wordt direct op de hardware geïnstalleerd, red.) en eerste klas connectiviteit. Via partners als Megaport voorzien wij in de opritten naar de grote public clouds.” Het bedrijf positioneert zich als een hub voor de hybride cloud. Eigen on-premise-hardware kan worden vervangen voor de hardware die Cyxtera aanbiedt in de Amsterdamse locatie. En dat wordt gecombineerd met clouds tot ver in het buitenland.

Hardware as-a-Service

Cyxtera biedt compute van HPE, Fujitsu, Nutanix aan en diensten van onder andere Zadara. De hardware kan als on demand-dienst worden afgenomen. Het cloudmodel dus dat uiteraard ook voor de storage-specialist Zadara geldt. “De bereidheid zelf te investeren in hardware is bij alle klantgroepen aan het afnemen. De snelheid waarmee de markt zich ontwikkelt is daarvoor een belangrijke reden”, zegt Robbie. “Daarbij komt op dit moment ook nog eens de onzekerheid vanwege Covid-19. We verminderen die zorgen, omdat we de benodigde capaciteit snel kunnen leveren. Compute power voor reguliere applicaties en processen, maar ook bijzondere krachtige compute voor AI en ML leveren we op as-a-Service basis, dus schaalbaar en flexibel. Met Zadara hebben we een daarop goed aansluitende DRaaS-oplossing.”

Nederland, MSP-land

Cyxtera Amsterdam is up-and-running. De eerste klanten zijn opgetekend en maken gebruik van het datacenter. Daarbij is het een bijzonder jaar om te starten. De verwachtingen voor dit jaar zijn positief. Cyxtera is ook één van de weinige partijen die de rekenkracht van NVIDIA DGX A100 Systems op een as-a-Service in Nederland gaat aanbieden. Wat men ook nadrukkelijk zoekt is het contact met de MSP. Nederland is een echt MSP-land. De eerste contacten die men heeft gelegd en de eerste kennismakingen zijn positief. Kathrin en Dylan verwachten dat dit segment onder de indruk is van het trackrecord van Cyxtera, de diensten en de programma’s. Want het sec claímen een marktplaats en een partnerprogramma te hebben kan iedereen. Het komt aan op de customer service. En hier maakt Cyxtera het onderscheid.

 

Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 1

Mobiele versie afsluiten