CloudCup-tips: Welk land wint het EK? De favorieten!

CloudCup-tips #2

Over 8 dagen gaat het EK van start. De CloudCup van ITchannelPRO is de EK-poule voor iedereen die werkt in de IT of telecom. Op weg naar het EK kun je mooie prijzen winnen met veel verschillende voorspellingen. Natuurlijk willen we je een beetje helpen met jouw CloudCup-voorspelling. Deze keer: de favorieten op een rijtje voor de eindzege. Welk land zie jij Europees kampioen worden?

Frankrijk

Volgens de bookmakers is Frankrijk de topfavoriet om dit jaar Europees kampioen te worden. Les Bleus stonden op het EK 2016 al in de finale in eigen land, maar moesten uiteindelijk in de verlenging het hoofd buigen tegen Portugal. Ze zullen gebrand zijn op wraak. Sinds dat EK zijn de Fransen wereldkampioen geworden in Rusland en hebben ze de selectie flink versterkt met supertalent Kylian Mbappé en topspits Karim Benzema. De Fransen zitten dit EK wel in de ‘poule des doods’ met Duitsland, Portugal en Hongarije, dus ze krijgen het zeker niet cadeau. Kronen de Haantjes zich dit jaar na 1984 en 2000 voor de derde keer als beste van Europa?

Engeland

Een tweede plek op de lijst met titelfavorieten voor Engeland is best een verrassing, omdat de Engelsen geen grootse historie hebben op EK’s. De Engelsen hebben acht keer meegedaan, maar hun beste prestatie dateert alweer van ruim 50 jaar geleden. In 1968 werden ze derde op het EK in Italië. De Engelsen hebben dus nog nooit in een EK-finale gestaan en werden in 2016 roemloos naar huis gestuurd door debutant IJsland. Maar dit jaar is er hoop voor de Engelsen. De ploeg van Gareth Southgate voor dit EK barst van de jonge, talentvolle voetballers zoals Phil Foden en kersvers Champions League-winnaar Mason Mount. Het is de selectie met de jongste gemiddelde leeftijd dit EK. Er lijkt zich een gouden generatie aan te dienen, brengen de jonkies Europees succes voor Engeland?

België

Waar bij de Engelsen sprake is van een aankomende gouden generatie, loopt die van België tegen zijn einde. Dit EK is waarschijnlijk de laatste kans voor een groot deel van een zeer talentvolle Belgische lichting. Kwartfinales in 2014 en 2016 en een bronzen medaille op het WK 2018, hebben het land voetbaltechnisch helemaal op de kaart gezet met als hoogtepunt de uitschakeling van Brazilië in 2018. De tijd krijgt echter ook grip op deze selectie. Defensieve sterkhouders Alderweireld (31), Vertonghen (33) en Vermaelen (35) zijn mogelijk bezig met hun laatste eindtoernooi en er staan niet direct vervangers van hetzelfde niveau klaar. Desondanks hebben onze Zuiderburen met de Bruyne de beste middenvelder van de wereld in de selectie en steekt spits Lukaku in bloedvorm. Kunnen de Belgen nog één keer vlammen dit EK?

Portugal

De regerend Europees kampioen is ook dit jaar een van de topfavorieten voor de eindzege. Het land presteert eigenlijk altijd heel goed op EK’s. Vanaf 1996 tot en met 2016 halen ze elke editie minimaal de kwartfinale van het toernooi, met als hoogtepunten de twee finales in 2004 en 2016. Blikvanger van de selectie is nog altijd Cristiano Ronaldo. 36 jaar oud, maar dit seizoen nog steeds goed voor 29 goals voor Juventus. In samenwerking met creatief genie Bruno Fernandes, opkomend toptalent João Félix en de rotsvaste verdediging met Pepe en José Fonte, kan Ronaldo de Portugezen een heel eind op weg brengen naar prolongatie van Europees kampioen, iets wat eerder alleen buurland en rivaal Spanje is gelukt. Kunnen de Portugezen de Spanjaarden naar de kroon steken?

Volgende keer: wie zijn de outsiders tijdens dit EK?

Meedoen?

Heb jij je nog niet aangemeld maar wil je ook meedoen aan de CloudCup? Dat kan met een team van mensen die werkzaam zijn in de IT of telecom. Er zijn mooie prijzen te verdienen waaronder een origineel Nike EK-shirt, een officiële EK-wedstrijdbal van Adidas en voetbalspellen, maar ook robot stofzuigers, USB-presentatiemicrofoons, een barbecue, Kärcher hogedrukreinigers en veel meer.

Info: www.cloudcup.nl

Dit is deel 2 van tips voor de CloudCup, lees hier deel 1.

Mobiele versie afsluiten