Wat viel op bij SNIA Storage Developer Conference (SDC) 2021?

Eind september vond de 2021 editie van SNIA Storage Developer Conference (SDC) plaats. Wie wil weten wat daar behandeld is kan alle 120 (!) video’s terugkijken. ITchannelPRO stipt kort aan welke onderwerpen voor het kanaal met het meest interessant zijn.

SNIA SDCStorage is voor iedereen belangrijk. Voor een werknemers is het belangrijk dat hij zijn data kan wegschrijven naar de harde schijf van zijn computer. De IT beheerder moet weten welke lokale en netwerk storage het meest betrouwbaar is. Dat geldt ook voor de storage op afstand voor back-ups en archieven. Datacenters en hyperscalers weten dat data storage een enorme groeimarkt vertegenwoordigt.

Een groot deel van de ontwikkelingen rond storage is vooral interessant voor die laatste twee groepen. Datacenters en cloudproviders zijn, naast enterprises, de grootste afnemers van de harde schijven van Seagate, Western Digital en Toshiba. Ze zijn ook zeer belangrijke klanten voor de nieuwste en snelste SSD’s.

SSD efficiëntie

De SDC conferentie is dan ook vooral bedoeld voor deze groepen gebruikers. Daarmee is niet gezegd dat het voor anderen minder interessant is. Zo is er deze talk van Pliops. Het bedrijf claimt dat een groot deel van de infra slecht of niet benut wordt. Daarbij gaat het om de manier waarop query’s van databases gebeuren. Met slimme software kan dat een stuk slimmer en beter. De claim is dat bestaande SSD hardware tot 80 procent efficiënter kan worden ingezet. Dat vertaalt zich dan in snellere resultaten bij minder (!) hardware.

SSD’s wissen

Een andere presentatie gaat over het wissen van data. SSD’s hebben veel voordelen, maar ook een onderschat potentieel nadeel. Dat is dat het veel moeilijker is data echt te wissen. Samsung legt in deze talk uit hoe dat komt en wat daar de oplossing voor kan zijn. Deze talk is voor iedereen die met de AVG en/ of datavernietiging te maken heeft een aanrader.

Ransomware

Verder zijn er nog een paar presentaties over het buiten de deur houden van ransomware. Echt vernieuwend zijn die niet, maar ze zijn wel goed om de kennis op te frissen.

Dus wie met storage te maken heeft en in het bijzonder een van de drie genoemde onderwerpen: bookmark de YouTube lijst van SNIA SDC 2021.

Mobiele versie afsluiten