Waar schreef ITChannelPRO over in 2023?

ICP-2023-woordwolkTijdens het laatste ITChannelPRO redactieoverleg was er een vraag over de onderwerpen die in 2023 zijn behandeld.

Op de website van ITchannelPRO zijn dit jaar al meer dan 800 artikelen verschenen. Dat was de stand van vorig week, de teller staat aan het eind van het jaar waarschijnlijk bij de 830. Elke werkdag dus tenminste twee artikelen, uitschieters zijn dagen met vijf items.

Bij zo’n grote productie – en het meeste daarvan is geschreven door de redactie – hoort de vraag waarover zoal is geschreven. Het antwoord op die vraag is deels in de woordwolk terug te vinden.

Titels en categorieën

De woordwolk bestaat uit de woorden die in de titels van de artikelen voorkomen en de categorieën. Direct valt op dat er veel geschreven is over Telecom, Cloud en Circulaire-IT. Omdat dit vrij generieke begrippen zijn komen ze inderdaad veel voor. De begrippen die net een slag kleiner zijn, staan elk voor tientallen nieuwsitems. Overnames is daar een goed voorbeeld van, maar ook over UC en UCaaS is behoorlijk veel geschreven.

Wat de woordwolk ook laat zien is dat er onderwerpen zijn die veel minder aandacht hebben gekregen. Door de 2023 wolk te vergelijken met de 2022 en 2021 versie viel op dat er het afgelopen jaar bijna niets meer over ISDN is geschreven. Begrijpelijk, want dat is nu iets voor het museum.

Meer aandacht

Door naar de woordwolk te kijken kwam ook de vraag: waar hebben we te weinig over geschreven? Die vraag leggen we ook graag aan de lezers voor. Aan welk onderwerp dat voor het kanaal relevant is moeten we in 2024 meer aandacht besteden?

Reacties zijn zoals altijd welkom!

Mobiele versie afsluiten