VTech neemt activa van Gigaset Communications GmbH over

VTech uit Hong Kong zal via haar dochter SNOM Solutions GmbH alle activa en productiefaciliteiten in Bocholt van Gigaset Communications GmbH overnemen. Dat is eerder vanmiddag middels een persbericht bekend gemaakt.

Gigaset_CEO_Dr.-Magnus-EkerotIn het persbericht staat verder te lezen dat de bedoeling is na de toestemming voor de overname de bedrijfsactiviteiten van Gigaset worden voortgezet.

“De overname betekent een belangrijke stap voorwaarts in ons transitieproces,” zegt Dr Magnus Ekerot, CEO van Gigaset. “Als onderdeel van de VTech-familie hebben we een solide basis om niet alleen de relatie met onze wereldwijde zakelijke partners te versterken, maar ook om onze producten meer consumenten en zakelijke klanten te laten bereiken, waardoor we een uniek platform hebben om een nieuw tijdperk van groei in te gaan.”

De overname wordt naar verwachting afgerond op 2 april 2024, mits wordt voldaan aan de sluitingsvoorwaarden zoals uiteengezet in de Assets Purchase Agreement. VTech is van plan om de overname met interne middelen te financieren.

Vtech is beursgenoteerd in Hong Kong. Daarom zal voor beleggers op een later tijdstip nog een conference call volgen om de informatie in dit persbericht te bespreken.

 

(bron)

Mobiele versie afsluiten