VodafoneZiggo vecht vrije modemkeuze aan bij rechter

VodafoneZiggo wil de vrije modemkeuze van klanten gaan aanvechten bij de rechter. De Geschillencommissie Telecommunicatiediensten oordeelde eerder deze maand dat Ziggo-klanten ook modems van andere merken dan van de provider mogen gebruiken. VodafoneZiggo is het daar echter niet mee eens, zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

Bij VodafoneZiggo mogen klanten geen modem van een ander merk gebruiken. Volgens het bedrijf is een Ziggo-modem essentieel om het netwerk te kunnen gebruiken. Een klant die wel een ander modem wilde, diende daarom vorig jaar een klacht in bij de Geschillencommissie.

Nieuwe regels gaan nog niet in

De Commissie oordeelde op 7 mei dat VodafoneZiggo klanten vrije modemkeuze moet bieden. De nieuwe regels zouden uiterlijk vrijdag in moeten gaan, maar dat gebeurt niet. “Voor Ziggo-klanten verandert er nog niets totdat een rechter uitspraak heeft gedaan”, zegt de woordvoerder van VodafoneZiggo.

ACM-beleidsadvies

Hoewel VodafoneZiggo volgens de gebruikelijke gang van zaken naar de rechter moet stappen om de uitspraak nietig te verklaren, is de provider van mening dat dit een onderwerp is waar de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zich over moet buigen. “Op dit moment is de markt in afwachting van het ACM-beleidsadvies over dit vraagstuk”, zegt de woordvoerder.

Bron: NU.nl

Mobiele versie afsluiten