Transitie Yes Telecom: meer focus op vaste telefonie

transitie-yes-telecom-meer-focus-op-vaste-telefonie

Na een succesvol 2016, waarin een omzetstijging van 13 procent is gerealiseerd, is Yes Telecom klaar om uit te breiden met vaste telefonie. Deze stappen zijn een onderdeel van de transitie die Yes Telecom heeft ingezet van mobiele provider naar Solutions Provider.

Deze transitie werpt zijn vruchten af met een boven verwachting hoge omzetgroei op Solutions. De Hosted Telefonie-oplossing Mobiel Kantoor wordt in de maand maart uitgebreid met vaste telefonie en internet. Deze diensten worden aangeboden in combinatie met de support en kennis die business partners van Yes Telecom gewend zijn. Intern en met de overname van Dekatel is er geïnvesteerd in kennis en specialisme om deze uitbreiding succesvol te maken.

Met deze uitbreiding voorziet Yes Telecom in de behoefte van het MKB om naast “Mobile first” ook een vaste werkplek en vaste telefoon te behouden. Een totaalpakket op het gebied van vast-mobielintegratie zal hierin voorzien. Klanten profiteren hierbij van 1 provider, 1 aanspreekpunt en ook 1 factuur gecombineerd met premium service.

In de maand maart introduceert Yes Telecom haar nieuwe dienstenpakket aan haar Business Partners middels roadshows door heel Nederland. Uniek aan de nieuwe hosted telefonie propositie van Yes Telecom is de volledige ondersteuning én tegelijkertijd de vrijheid die wordt geboden in het traject van verkoop tot oplevering. Zo wordt er de mogelijkheid geboden om van opleveren, van inventarisatie tot klant training, door Yes te laten faciliteren. Maar ook het volgen van trainingen en modules die voorzien dat iedere stap in het verkooptraject wordt gefaciliteerd voor de business partner. “Yes Telecom heeft een steeds grotere diversiteit van Business Partners, van ICT partners tot traditionele Telecom partners die we op deze wijze ondersteunen. Omdat wij zelf deze transitie hebben doorgemaakt weten we hoe we partners aan de hand moeten nemen”, aldus Lothar Steegstra, algemeen directeur Yes Telecom.

De interne organisatie is vorig jaar klaargestoomd in de uitbreiding op vast- en mobiel. “Bij Yes is er intern hard gewerkt om deze groei te realiseren. Medewerkers zijn getraind en gecertificeerd. Tevens zijn er specialisten binnen gehaald en hebben we nu support teams ingericht. Met de overname van Dekatel hebben we de kennis en kunde op het gebied van vaste telefonie én internet in huis gehaald.

Het complete dienstenpakket wordt tevens geïntroduceerd aan de hand van een nieuw partnerprogramma. Dit programma zal op het jaarlijks Yes event “De Yes Business Borrel” geïntroduceerd worden. “De Yes Business Borrel” is het netwerk event om met ruim 400 genodigden uit de mobiele, vastnet en IT-sector te netwerken en een inkijk te nemen in de wereld van Yes Telecom.

Mobiele versie afsluiten