Telecom Jordaan verder onder vleugels IP Groep

telecom-jordaan-verder-onder-vleugels-ip-groep

Telecom Jordaan uit Montfoort is eind augustus onderdeel geworden van de IP Groep uit Schoonhoven. De telecom-partner wordt onderdeel van IP Care, een van de bedrijven binnen de IP Groep, en zal vanuit deze naam verder opereren.

IP Groep levert oplossingen op het gebied van communicatie-, beveiliging- en elektrotechniek voor de zakelijke Cloud Telefonie/Cloud Communicatiemarkt. Vanuit de vestigingen in Schoonhoven en Breda leveren de meer dan 50 medewerkers deze diensten in heel Nederland.

Binnen de IP Groep is dochteronderneming IP Care verantwoordelijk voor alle telecomgerelateerde zaken, met de focus op communicatie en domotica voor de zorg. Op dit vlak ligt ook de match met Telecom Jordaan dat meerdere grote zorgorganisaties als klant heeft. Timothy Kapteijn, algemeen directeur van de IP Groep: “Voor ons is Telecom Jordaan zo interessant omdat het net als IP Care een system integrator is met een specialisme in de zorg. Op het gebied van telefonie past Telecom Jordaan goed bij de groeivisie van IP Care. Ook op het gebied van zorgtechnologie delen we dezelfde visie en sluiten relaties en portfolio goed op elkaar aan.”

Caspar Kelder van Telecom Jordaan: “Met de samenvoeging van Telecom Jordaan en IP Care kunnen we bij elkaars relaties meerdere diensten aanbieden. Er is veel overlap in onze portfolio’s maar we vullen elkaar tevens prachtig aan. VoIP, WiFi, zorgdomotica, en Private GSM leveren we allebei. Daarbovenop is de IP Groep sterk in elektrotechniek, beveiliging en TV-oplossingen voor de zorg, terwijl bij Telecom Jordaan de nadruk weer heel sterk op telefonie ligt.” Timothy Kapteijn vult aan: “Daarnaast heeft Telecom Jordaan een dienstenmodel om verbindingen in eigen beheer te leveren. Dat is voor de IP Groep een nieuwe aanvulling. We verwachten veel van deze verbreding van het dienstenportfolio.”

Schaalgrootte

Telecom Jordaan was op zoek naar een overnamepartner om haar klanten goed te kunnen blijven bedienen. Caspar Kelder: “Wij misten de schaalgrootte. Met name in de zorg is het dienstenmodel in trek maar omdat wij daar niet de middelen voor hadden, verloren we deals. Daarnaast is de verbreding in mensen en kunde belangrijk. Bij grote opdrachten besteedden wij in het verleden werk uit. Nu als onderdeel van de IP Groep zijn er genoeg handjes en kan alles vanuit één bedrijf geleverd worden. Als grotere club zijn we slagvaardiger. Voor Telecom Jordaan is het daarnaast een groot voordeel dat IP Care de afgelopen twee jaar de verschuiving heeft gemaakt van projecten naar diensten.” Serge Hillmann, manager marketing en sales IP Care, vult aan: “Dat model, waarbij we maandelijks factureren, is belangrijk om de pieken en dalen op te vangen in beheer en planning zodat we mensen, materiaal en kennis zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten.”

Snelle overname

De activiteiten van Telecom Jordaan worden vanaf de locaties van IP Groep te Schoonhoven en Breda voortgezet. Met de snelle overname en voortzetting van de activiteiten van Telecom Jordaan is de continuïteit van de lopende opdrachten gewaarborgd. Telecom Jordaan gaat qua naam, medewerkers en locatie volledig op in IP Care. Paul van Gasselt, tot deze zomer met Caspar Kelder aandeelhouder van Telecom Jordaan, gaat zich nu volledig op zijn andere bedrijf – Capx Nederland – richten.

Caspar Kelder: “Voor onze bestaande relaties is de grootste verandering een andere huisstijl. Daarnaast zullen ze niet veel merken omdat de aanspreekpunten hetzelfde blijven. Wat wel ten positieve verandert, is dat er meer kennis, een breder portfolio en nog betere service geleverd kan worden.” Hij voegt eraan toe erg blij te zijn nu onderdeel van IP Care uit te maken: “De overname is in een positieve vibe gegaan. We zijn goed ontvangen door de nieuwe collega’s en we staan voor elkaar open om kennis en ervaring te delen. Dit brengt de mogelijkheid tot verbetering op alle vlakken: verkoop, techniek, service.” Timothy Kapteijn: “We kunnen elkaar vooruit helpen. We komen allemaal uit een andere invalshoek. Door die frisse blik, leer je van elkaar.”

Goed gevoel

Kapteijn, tenslotte: “Ik ben blij dat dit gelukt is. We hebben er allemaal een goed gevoel bij. Met Telecom Jordaan hebben we er leuke en goede mensen bij gekregen, met mooie klanten. Nu moeten we met zijn allen aan de slag. De Integratie van een bedrijf is altijd een stevig traject, maar dit voelt aan alle kanten goed. Wanneer wij personeel werven kiezen wij ook altijd echt op basis van de mens, of dat matcht. Dat is belangrijk want aan het einde van de dag staan we waar we staan omdat we met elkaar klanten willen helpen en samen willen knokken.”

Op de foto: Caspar Kelder, Timothy Kapteijn en Serge Hillmann (van links naar rechts).

Mobiele versie afsluiten