Techone elke twee weken een overname?

Wat hoort de redactie van de markt

Erg veel ruchtbaarheid wordt er niet aan gegeven, maar Techone komt met de ene na de andere overname.

Techone-400400Op de website van Techone staan vier recente overnames gemeld. Een daarvan heeft ITchannelPRO al genoemd, de anderen waren niet opgevallen. Ook in de markt heeft dit trio overnames voor weinig reuring gezorgd.

Als je in staat bent in korte termijn Fit4Telecom uit Amersfoort (29 april), MKB provider Helden Van Nu (12 mei) en Access4IT (24 mei) over te nemen is er wel wat gaande in de markt. De signalen die ITchannelPRO opvangt geven aan dat er inderdaad sprake is van een grotere bereidheid bij een aantal (vooral kleinere) ondernemers de zaak over te dragen.

Kleinere ook, omdat de consolidatieslag op de markt van grotere IT dienstverleners complexer is. De beslissingen hierover vergen meer tijd (*). Voor een kopende organisatie is het onmogelijk in een hoog tempo kralen te rijgen, zoals Techone dat lijkt te doen. Er zijn overigens ook indicaties dat voor dit deel van de markt de herschikking al eerder is begonnen.

De redactie verneemt trouwens ook dat partijen die voorheen zelf op overnamepad waren van deze strategie afstappen. Men gaat zit zich zelf in de etalage  zetten. Als dat inderdaad het geval zou zijn, dan kunnen we stellen dat de markt meer en vooral anders in beweging is dan voorheen. Bij zoveel dynamiek hoort het ook dat het kralen rijgen versnelt.

(*) De uitzondering bevestigt de regel. Want de overname van VMware door Broadcom (prijskaartje $60 miljard) zou in twee weken zijn beklonken.

Mobiele versie afsluiten