Technische problemen met de cloud

Bij slechts 5,7 procent verloopt alles op rolletjes

Hornetsecurity zegt dat er nog steeds veel technische en andere problemen met de cloud zijn. Welk type cloud maakt daarbij niet uit. Die stelling is gebaseerd op een enquête die door 900 personen is ingevuld.

HornetsecurityNa een aantal meldingen over overnames is het rustiger geworden bij Hornetsecurity. Het bedrijf gaat echter nog steeds door met het leveren van diensten aan zakelijke gebruikers in Europa en daarbuiten.

Die diensten zijn steeds meer cloudbased. Dus als Hornetsecurity een poll of onderzoek start gaat dat automatisch over clouddiensten. De meest recente poll is vooral ingevuld door personen met een eigen IT afdeling (50 procent) of mensen werkzaam bij een MSP (24%). Verschillende rollen en functies dus. Van die gevarieerde groep verwacht twee derde dat hybride cloud de norm wordt. Geen tussenfase dus. We zien hier dus – niet voor de eerste keer – bevestigd worden dat het bedrijfsleven niet zonder on-premise IT kan. Op de vraag waarom eigen IT nodig blijft zijn meerdere antwoorden mogelijk, maar dat zal niet verbazen.

Verbazing is er wellicht evenmin bij het zien van de reacties op de vraag of “de cloud” vrij van problemen is. Slechts een zeer kleine groep van 5,7 procent geeft aan geen ervaring te hebben met technische (hybride) cloud problemen. Meest genoemde directe oorzaak is “legacy software”. Dat wil dus zeggen dat ondanks de pogingen van software vendors en migratiespecialisten daar nog steeds het nodige moeilijk verloopt.

Als dit soort problemen zo bekend is bij de respondenten is er direct een goede reden gegeven om vast te blijven houden aan on-premise hardware en niet alles in de cloud te willen stoppen.

Mobiele versie afsluiten