Tech Data – Earnings Release FY20 Q3

tech-data-earnings-release-fy20-q3

In de coulissen van de presentatie van zijn derde kwartaalcijfers heeft distributeur Tech Data bekend gemaakt dat het bedrijf per 13 november jl. overeenstemming heeft bereikt over een overname door investeringsmaatschappij Tiger Midco LLC.

Onder de overeenkomst neemt Tiger Midco alle uitstaande gewone aandelen van Tech Data over voor 130 dollar per aandeel in contanten. Tech Data heeft daarvoor de benodige formulieren en aanvullende verklaringen ingediend bij beurswaakhond SEC. In verband met de overname houdt Tech Data niet, zoals gebruikelijk, een ‘earnings call’ en spreekt het evenmin verwachtingen over toekomstige doelstellingen of resultaten.

De kwartaalcijfers van Q3

De netto-omzet kwam uit op 9,1 miljard dollar, 2 procent minder dan in het vergelijkbare kwartaal van vorig boekjaar. De brutowinst bedroeg 560,4 miljoen dollar. Het operationeel inkomen kwam uit op 141,9 miljoen dollar, non-GAAP was dat 166,3 miljoen dollar. De winst per aandeel (GAAP) was 2,52 dollar, non-GAAP was dat 3,02 dollar per verwaterd aandeel.

Tech Data Europe droeg voor 4,6 miljard dollar bij aan de omzet, een daling van 6 procent in vergelijking met vorig boekjaar. Op basis van constante valuta was de daling 2 procent.

De drie belangrijkste vendoren die goed waren voor meer dan 10 procent van de wereldwijde omzet waren Apple (17 procent), Cisco Systems (11 procent) en HP Inc. (10 procent).

“We hebben een solide kwartaal gedraaid en onze strategie en optimalisatie-acties binnen ons portfolio volgens plan uitgevoerd,” aldus Rich Hume, CEO van Tech Data. “In het derde kwartaal hebben we eveneens aangekondigd dat we DLT Solutions willen overnemen, een vooraanstaande aggregator van Tiger Midco LLC. oplossingen voor de Amerikaanse publieke sector. Deze overname illustreert onze strategie om meer waarde te leveren, ons end-to-end portfolio te versterken en onze mogelijkheden in next-generation technologieën te vergroten.”

Mobiele versie afsluiten