T-Systems kiest voor cloud first

T-Systems heeft deze week zijn Cloud Migration Framework en Future IT Transformation gelanceerd waarin methoden en processen voor cloudmigratie en IT-modernisering worden gebundeld. De lancering past volgens een persbericht in de strategische heroriëntatie van de dienstverlening op gebied van hosting en cloudinfrastructuren.

In het licht van deze strategische keuze had het bedrijf al eerder de partnerschappen met Amazon Web Services, Microsoft en Google Cloud verstevigd. En naast samenwerking met derden, leidt het bedrijf veel cloudexperts op en breidt het zijn eigen Open Telekom Cloud verder uit om de ambities verder vorm te geven. In totaal investeert T-Systems naar eigen zeggen honderden miljoenen euro in de uitbreiding van zijn clouddiensten. “Alles wordt cloud”, zegt RvB-lid Adel Al-Saleh van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems. “De kunst is om niet langer datacenters te exploiteren, maar om processen intelligent in kaart te brengen en te integreren in sterk geautomatiseerde en veilige cloudomgevingen. Cloud First is hierbij ons vertrekpunt.”

Impact klanten

Voor klanten betekent Cloud First dat T-Systems eerst zal kijken naar public cloudoplossingen voor de modernisering van de IT-diensten. Als echter blijkt dat een hybride of multicloud voor bepaalde applicaties beter zijn voor de business case of compliance-richtlijnen, dan wordt dit meegenomen in de architectuur van de toekomstige dienstverlening. T-Systems beheert multiclouds voor klanten inclusief geïntegreerde securitydiensten. Klanten met zeer hoge eisen aan compliance of die hun data liever opslaan in een Europese cloud, kunnen gebruik maken van Open Telekom Cloud. Dit is de eigen, op Open Stack gebaseerde, public cloud van T-Systems.

Bron: T-Systems

Mobiele versie afsluiten