T-Mobile wil Simpel overnemen

T-Mobile Nederland is van zins om Simpel over te nemen, meldt de operator in een persbericht. De overname moet nog door de ACM worden goedgekeurd. Beide partijen hebben samen wel al overeenstemming bereikt en handtekeningen gezet.

Simpel maakt volgens CEO Jasper de Rooij van Simpel al jaren gebruik van het netwerk van T-Mobile en is blij met de voorgenomen verkoop. “Simpel groeit snel en dus is dit een goed moment om te verkopen”, aldus De Rooij. “Zo garanderen we onze klanten dat zij gebruik kunnen blijven maken van het snelste en beste netwerk van Nederland en kunnen blijven rekenen op een hoog niveau van dienstverlening tegen aantrekkelijke tarieven.”

Mobile-only strategie

Volgens CEO Søren Abildgaard (foto rechts) is T-Mobile met overname van Simpel in staat om in een uitdagende mobile-only markt te blijven concurreren met KPN en Vodafone. “We kunnen onze marktstrategie als uitdager hiermee ook op lange termijn continueren en met de voorgenomen overname kunnen we dit in alle marktsegmenten doen. Dat is goed nieuws voor al onze klanten dus ook voor die van Simpel”, aldus Abildgaard. “Voor klanten is natuurlijk niet alleen prijs relevant maar zeker ook netwerkkwaliteit en klantenservice. Wij zetten de klant voorop en verbeteren continu onze producten en diensten. Dit principe passen wij uiteraard ook toe op de klanten van Simpel.”

Wholesale strategie

De voorgenomen toevoeging van Simpel aan T-Mobile heeft volgens Abildgaard geen impact op de wholesale strategie van T-Mobile. Veel MVNO’s maken immers gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile. “We staan ook in de toekomst open voor nieuwe wholesaleklanten op ons mobiele netwerk en hebben daar ook de ruimte voor.”

Bron: T-Mobile

Mobiele versie afsluiten