Swyx zet activiteiten door onder merknaam Enreach

Duits bedrijf ondergebracht bij Enreach Group brand

Enreach, de snelgroeiende Europese unified communications-groep, bereikt een nieuwe belangrijke mijlpaal in haar integratiestrategie door Swyx onder het merk van de groep te brengen. Het bedrijf, gevestigd in Dortmund, maakt sinds 2018 deel uit van Enreach. Met ingang van 1 oktober 2021 opereert het als Enreach.

enreach-logo-verticalDeze stap verstevigt het Enreach-merk in de DACH-regio en versterkt haar leidende positie in Europa. De rebranding van Swyx is een voorbeeld van hoe Enreach zijn integratiestrategie uitvoert en synergieën realiseert, ondersteund door een eenduidige merkaanwezigheid op zijn Europese markten.

Nieuwe groeikansen voor channel

“We zijn als groep naar elkaar toe gegroeid. Daarom is het tijd om met een eenduidige naam onder één merkparaplu samen te komen. Met de naam Enreach laten we duidelijk zien wie we zijn: hét Europese merk dat impactvolle communicatie mogelijk maakt. Onze oplossingen zijn erop gericht om bedrijven efficiënter en succesvoller te laten werken. Als Enreach ondersteunen wij onze channelpartners bij het ontsluiten van nieuwe groeikansen door het aanbieden van een aanzienlijk uitgebreid portfolio dat gebruiksvriendelijke software combineert met innovatieve netwerktoegangs- en productiviteitsdiensten”, aldus. Ralf Ebbinghaus, CEO van Enreach Duitsland.

Europees marktleiderschap

“De rebranding van Swyx naar Enreach is een volgende belangrijke stap in onze weg om Europa’s UC-marktleider te worden. Dankzij onze samenhangende visie en een schaalbaar groeipotentieel door onze integratie-inspanningen. Swyx heeft zich gevestigd als een belangrijke speler met een sterk partnernetwerk in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het stelt bedrijven in staat hun manier van werken te transformeren. We zijn verheugd om ons succesverhaal als groep voort te zetten onder één sterke naam, waarmee we onze belofte om klanten en partners een breed scala aan voordelen te bieden versterken”, aldus Stijn Nijhuis, CEO van Enreach.

Gebruikersgerichte oplossingen voor communicatie en samenwerking

Als Enreach biedt Swyx zijn klanten en partners in de DACH-regio een breder portfolio voor de digitalisering van communicatie en samenwerkingsloplossingen. Het huidige aanbod omvat het volledige UC-spectrum inclusief clouddiensten, maar ook inhouse installatie en hybride modellen. Chat- en voicebots, evenals cloud contact center- en productiviteitsoplossingen zullen voor het einde van het jaar ook beschikbaar zijn voor klanten in Duitsland.

Enreach is in 2018, ondersteund door investeringsmaatschappij Waterland, ontstaan uit de combinatie van Swyx met Voiceworks Nederland en het in Frankrijk gevestigde Centile Telecom Applications (reeds gerebrand naar Enreach for Service Providers). Sindsdien heeft de groep met succes een dynamische buy-and-build strategie gecombineerd met organische groei en de uitbreiding van verdere waardetoevoegende oplossingen voor zijn productportfolio. De rebranding van Swyx is het resultaat van een ontwikkeling waarbij de afzonderlijke Enreach-bedrijven zijn samengegroeid tot één geïntegreerde groep.

Vertrouwde productmerk Swyx blijft

Swyx blijft bestaan als productmerk en naam van de beproefde Swyx-producten. Het productaanbod zal blijven evolueren om meer clouddiensten aan te bieden. Op deze manier kunnen verkooppartners het bekende merk blijven gebruiken richting hun klanten. Swyx Partners kunnen gedetailleerde informatie over de rebranding naar Enreach vinden in Swyx Partner Net.

Mobiele versie afsluiten