Strikwerda Investments nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Eshgro

Strikwerda Investments (SI) wordt de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van IT-dienstverlener Eshgro uit Boxmeer en fuseert deze met haar portfoliobedrijf Total Specific Hosting (TSH). SI neemt daarmee het stokje over van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Holland Capital.

Eshgro krijgt support van de TSH-organisatie en ontvangt permanent kapitaal van SI om de volgende groeifase vorm te geven en vervolgacquisities te realiseren. Hiermee wordt het groeipad verder versneld voor klanten en medewerkers.

Eshgro is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste Nederlandse spelers op het gebied van Microsoft365 Cloud technologie en heeft aanvullend het eigen software platform Smarter365 ontwikkeld. Dit innovatieve platform zorgt ervoor dat organisaties meetbaar sneller, eenvoudiger en veiliger kunnen werken. Door deze transactie krijgt Eshgro de mogelijkheid om een lange termijn buy-and-build strategie te voeren met als ambitie om dé Microsoft 365 Cloud leverancier voor middelgrote organisaties in Nederland te worden. Gezamenlijk hebben de twee bedrijven ruim 850 medewerkers in dienst.

Edwin de Ruijter, CEO van Eshgro: “Deze acquisitie is een logische volgende groeifase voor ons bedrijf. Onze strategie is om organische groei te combineren met overnames in aanpalende marktsegmenten, waarmee we ons portfolio en klantenbestand verder uitbouwen. We zoeken dan ook gericht naar partijen die een partner zoeken om de transformatie naar de cloud mogelijk te maken die wij kunnen helpen versnellen met ons zelf ontwikkelde Smarter365 platform. Op deze manier kunnen nog meer klanten gebruik maken van de bewezen cloud-oplossingen van Eshgro. Ons volledige managementteam gaat door in de huidige rol om deze volgende stap te realiseren.”

Mobiele versie afsluiten