Snom: ‘Het kanaal toonde een enorme veerkracht’

Hij kijkt terug op een jaar van extremen, Stephan Fuchs, channel director Benelux en Nordics. Snom zette zijn partners afgelopen jaar op één en dat wierp zijn vruchten af. Stephan: “Ik ben erg dankbaar voor de inzet en creativiteit van onze partners in het afgelopen jaar.” 

Een jaar van extremen

Snom: ‘Het kanaal toonde een enorme veerkracht’“Poeh! 2020 was vooral een jaar van extremen. In maart en april, gedurende de eerste lockdown, zagen we een sterke terugval in veel landen. Logisch, want heel Europa zat thuis. Daarna kwam de overweldigende vraag naar headsets. Bij Snom denk je misschien aan bureautelefoons en DECT-oplossingen, maar ineens was onze A100D USB headset niet meer te aanslepen, net als wifi dongles en instap DECT-toestellen, trouwens.”

Enorme veerkracht

“Ik heb gezien dat het kanaal enorme veerkracht heeft. Ondanks de beperkingen van al dan niet intelligente lockdowns, zien we in de Benelux een sterke groei dit jaar. De vraag naar communicatieoplossingen blijft onverminderd groot en de klanten vertrouwen duidelijk op de vakmensen voor advies en implementatie. Er zijn mooie projecten opgeleverd door onze partners in Nederland en België. Zelfs een aantal grensoverschrijdende projecten in meerdere landen. Ik vind dat prachtig. Ik ben erg dankbaar voor de inzet en creativiteit van onze partners in het afgelopen jaar.”

Ondersteuning partners

“In 2020 heeft Snom sterk ingezet op de ondersteuning van de partners, onder meer door extra kredietfaciliteiten en forse verhogingen van de rebates in het Snom Partner Programma. De partners kregen meer marge op alle verkochte Snom-hardware, een welkome aanvulling in deze tijd. Als het gaat over producten, hebben we in 2020 een stap gezet om onze professionele DECT-propositie completer te maken. De A190 DECT Multicell headset is de eerste en enige in zijn soort, een headset met een eigen SIP-registratie. De M900 Multicell Outdoor is de oplossing voor buitenterreinen en bijvoorbeeld koelcellen. De gebruiker blijft vragen om professionele, redundant communicatieoplossingen, al dan niet gecombineerd met alarmfuncties en de cijfers onderstrepen dat. DECT laat zeer sterke groeicijfers zien. De D7-serie bureautoestellen is zojuist aangevuld met een full colour extensie module, de D7C. Klinkt misschien niet heel spannend, maar om tot 144 functietoetsen overzichtelijk te houden, is ook flink aan de user interface gesleuteld.”

Oma kan videobellen

“Of de bureautoestellen en oplossingen als multicell DECT niet aan het verdwijnen zijn? Nee. Communicatie verandert en fragmenteert steeds meer, maatwerk wordt belangrijker dan ooit. Er is geen one size fits all-oplossing, zaken als geluidskwaliteit en security blijven belangrijk. Ik vind het echt mooi dat oma tegenwoordig kan videobellen, maar ik zie ook flinke uitdagingen voor als dit in een productieomgeving gemeengoed wordt.”

Stay tuned

“Zonder al te veel te willen verklappen voor 2021 zeg ik: stay tuned. Onze productmanagers hebben echt keihard gewerkt. Er komen gave, nieuwe producten aan, sommige zijn écht verrassend. Ik blijf geloven in de kracht van onze partners en ik ben ervan overtuigd dat 2021 wederom een topjaar wordt.”

Mobiele versie afsluiten