Snom brengt DECT in de Société Royale de Philanthropie

Communicatie voor de 21e eeuw: Snom, fabrikant van IP-telefoons voor de zakelijke en industriële sector, verwelkomt een nieuwe, traditierijke klant uit België. Het Brusselse bejaarden- en verzorgtehuis Residence Porte de Hal van de Société Royale de Philantrope, opgericht in 1828, communiceert nu via een krachtige DECT-multicel en bijpassende desktop- en mobiele apparaten.

De Société Royale de Philanthropie is een van de oudste vooraanstaande instellingen in de Belgische hoofdstad Brussel. Sinds 1828 zetten haar leden en werknemers zich in voor de zorg voor de armste en meest kwetsbare personen in de samenleving. Niet ver van de beroemde toeristische attractie Porte de Hal – een middeleeuwse stadspoort, waarin ook een museum is gevestigd – runt de vereniging Residence Porte de Hal: een bejaarden- en verpleeghuis met 150 bewoners. Telefonische communicatie is essentieel voor zowel de verpleegkundigen als de personen die er worden verzorgd. Na diverse problemen met het bestaande PBX-telefoonsysteem, besloot de vereniging de gehele interne communicatietechnologie van het bedrijf te herzien met een volledig nieuw, functioneel en toekomstbestendig systeem. Aan boord: Snom, Sonitor, 3CX en als integrator Groovit uit Doornik in België, die alle leveranciers en componenten samenbracht en ter plaatse installeerde.

Samenwerken

Sonitor Technologies installeerde bijvoorbeeld een draadloos deurbelsysteem met TAG-technologie en realtime geolocatie voor mobiel gebruik. Het oproepbeheer werd tot stand gebracht via 3CX, actief op gebied van zakelijke VoIP en Unified Communications. Zij waren verantwoordelijk voor het oproepbeheer voor de hulpbehoevenden en het verplegend personeel. Aan de andere kant was Snom verantwoordelijk voor het uitrusten van de hele residentie met DECT multicell-systemen, inclusief functierijke desktop en bijpassende mobiele apparaten – met hardware van Snom.

De nieuw verworven WiFi-oplossing beloofde voor een hoge mobiliteit en constante bereikbaarheid te zorgen – maar kon dit vanwege het instabiele netwerk niet waarmaken. Beperkte en onbetrouwbare beschikbaarheid kan, met name in een medische omgeving, fatale gevolgen hebben. Elke seconde telt, als iemand in nood is. Daarom was hier een oplossing nodig die niet alleen een betrouwbare toegankelijkheid en een hoger bereik bood, maar ook een langdurige accuduur van mobiele apparaten.

De oplossing: een op DECT gebaseerde infrastructuur met speciale hardware van Snom. “Natuurlijk wisten we al dat Snom superieure producten aanbiedt. De toepassing van dergelijke individuele oplossingen heeft opnieuw aangetoond dat Snom ook de beste ondersteuning en service biedt”, aldus Benoît Verhaeghe, Manager van Groovit SPRL. “Vooral in de gezondheidszorgsector werken we in een veeleisende omgeving, waar extra zorgvuldigheid nodig is. De producten van Snom, met name de M90 handset scoren hier hoog.”

Een delicate kwestie

Voor het nieuwe systeem zetten Groovit en Snom samen in op een multicell DECT-infrastructuur met DECT-handsets die speciaal zijn ontworpen voor hygiënegevoelige omgevingen, inclusief antibacteriële coating voor de risicozones. Uiteraard moesten de vervanging van de bestaande telefoonoplossing en de inbedrijfstelling van het nieuwe systeem tijdens de normale werkzaamheden plaatsvinden. Dit was een delicate kwestie, want tijdens de omschakeling was het noodzakelijk om de communicatie in stand te houden.

 

Er was dus weinig tijd voor de installatie, of beter gezegd, het was een behoorlijke uitdaging met zo’n complex telefoonsysteem als het huidige. Dankzij de naadloze samenwerking van de experts van Snom en Groovit merkten het personeel en de inwoners van Port de Hal,  zoals gehoopt, weinig op de dag van de omschakeling – en het eindresultaat mag er zijn: het geïnstalleerde systeem omvat momenteel 14 M900-basisstations voor multicell-werking, 26 antibacteriële M90-handsets, 5 M25 kantoor-handsets en drie zeer robuuste M80-handsets. Het team van de vereniging is daarom optimaal uitgerust voor een vlotte communicatie: met mobiele telefoons die tot twaalf uur gesprekstijd bieden en voorzien zijn van HD-audiogeluid en een veilige netwerkdekking in elke hoek van de traditionele instelling in het hart van de stad.

Tevreden

Stephan Fuchs, channel director voor de BeNeLux & Nordics bij Snom, is tevreden met het eindresultaat:  “Het zo goed mogelijk ondersteunen van onze partners is altijd onze prioriteit. Daarom bieden we geen kant-en-klare oplossingen, maar altijd individuele concepten die zijn afgestemd op de uitdagingen ter plaatse. Bij de Société Royale de Philanthropie kunnen we met onze DECT-producten punten scoren – en dankzij de antibacteriële M90-handset tegelijkertijd het pluspunt van veiligheid bieden.”

Mobiele versie afsluiten