CDR vereist geen langdurige dynamische analyse of traditionele inspectie (zoals signatures) voor het identificeren van malware. Ook de analisten van Gartner identificeren CDR- technologie als bijzonder nuttig “waar bestanden de grenzen van de organisatie overschrijden”.
Waarom is CDR-technologie anders volgens BodyGuard?
“In tegenstelling tot de bekende detectiemethodieken, biedt CDR een nieuwe vorm van preventie zonder alleen te vertrouwen op detectie. 75% van malware zit verstopt in documenten. Cybercriminelen misbruiken functionaliteit binnen documentstructuren om kwaad aan te richten. Denk hierbij aan elementen zoals macro’s, scripts, triggers en ingesloten objecten. Nog steeds is dit dé manier waarop zij toegang krijgen om een geslaagde hackaanval uit te voeren.” Aldus Daniël Luthra oprichter van BodyGuard. “Waarom dit probleem nog altijd zo groot is, komt door het gemak waarmee detectie kan worden omzeild. Met behulp van CDR technologie – relatief nieuwe technologie – wordt een document proactief geschoond waardoor geavanceerde malware en onbekende malware (zero days), geen kans krijgen om op te starten. Het resultaat is een document dat AwareLess kan worden gedownload, dat visueel identiek is aan het origineel en waar de gebruiker geen nadeel – bijvoorbeeld qua snelheid – van ondervindt.” Aldus Sander Nieuwstraten Managing Director van SLR Group.
BodyGuard.io kiest voor SLR Group
De innovatieve oplossingen van BodyGuard zullen door SLR Group worden gedistribueerd aan het kanaal in de BeNeLux. SLR Group is hiervoor reeds in contact met diverse MSP’s, VAR’s en Resellers.