Securitykennis up-to-date houden – NCSM 2020

NCSM 2020Elk jaar vraagt de Nationale Cybersecurity Monitor naar trends en ontwikkelingen op het terrein van security. Dit jaar is aan de NCSM een vraag over het up-to-date houden van de securitykennis toegevoegd. Die vraag stellen we met dit artikel ook aan de lezers van ITchannelPRO

Kennis op peil houden

Het op peil houden van security kennis is hard nodig. Bedreigingen veranderen in hoog tempo en er komen ook steeds nieuwe soorten bij. Criminelen kunnen zich de hele dag  verdiepen in het perfectioneren van de aanvallen. Een IT beheerder kan er maar een beperkt tijd en budget voor vrijmaken. Dat is in kleine bedrijven niet veel anders dan bij enterprises.

Een deel van de problematiek kan worden uitbesteed. Security maatregelen, van hardware beheer tot en met SOC diensten, kunnen door derden worden geleverd. De schaalgrootte van bedrijven die dit aanbieden komt de kwaliteit van de dienstverlening ten goede. Maar het betekent  natuurlijk niet dat een CTO of IT beheerder geen kennis meer van IT security hoeft te hebben.

Die securitykennis up-to-date te houden kan op meerdere manieren en de NCSM 2020 stelt daar voor het eerst een vraag over. De IT managers die de enquête krijgen toegezonden krijgen onder andere deze vraag over het opdoen van kennis:

Welke van de volgende informatiebronnen hanteert u om uw securitykennis up-to-date te houden en op de hoogte te komen van (nieuwe) dreigingen?

Deze vraag stellen we ook aan de lezers van ITchannelPRO. Dat niet elke antwoord categorie opgaat is voor het kanaal is bekend. Het kan ook heel goed zijn dat IT specialisten, resellers, MSPs en distributeurs op totaal andere manieren aan kennis komen en die op peil houden.

Laat het ons weten en vul het onderstaande formulier in!

  •  
Mobiele versie afsluiten