Schneider Electric lanceert Galaxy VL UPS

Energiemanagementspecialist Schneider Electric heeft de Galaxy VL compacte driefase-UPS op de markt gebracht. De Galaxy VL is de nieuwste toevoeging aan de Galaxy-familie. Deze zeer efficiënte en compacte UPS biedt tot 99% efficiëntie in ECOnversion-modus waarbij middelgrote en grote datacenters en commerciële en industriële faciliteiten hun volledige investering binnen twee jaar terugverdienen.

galaxy

Vloeroppervlakte in datacenters is altijd schaars. Met 0,8 m2 is het ruimtebeslag van de VL half zo groot als het industriegemiddelde. De modulaire en schaalbare architectuur stelt datacenterprofessionals in staat om het vermogen stapsgewijs op te schalen, van 200 tot 500 kW met vermogensmodules van 50 kW. Dit zorgt voor flexibiliteit bij groei.

Met de Galaxy VL introduceert Schneider Electric ook Live Swap, een functie die zorgt voor het veilig toevoegen of vervangen van de modulaire vermogensmodules terwijl de UPS gewoon online en volledig operationeel is. Dit resulteert in een verbeterde bedrijfscontinuïteit en voorkomt ongeplande downtime. Bovendien biedt Live Swap meer bescherming aan werknemers: zij hoeven de UPS niet langer om te schakelen naar onderhouds-bypass of batterijvoeding tijdens het plaatsen of verwijderen van de vermogensmodule.

“De nieuwe, energiezuinige Galaxy VL stelt een zeer hoge standaard voor UPS-innovatie. Het ontwerp helpt klanten te groeien en tegelijkertijd de footprint en de eigendomskosten te minimaliseren”, legt Mustafa Demirkol, VP, 3-Phase Global Offer Management bij Schneider Electric, uit. “De nieuwste toevoeging aan de Galaxy-familie is een Green Premium-product dat topprestaties levert, duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunt en vult een gat in het middenklasse-energiesegment.”

De Galaxy lithium-ion batterijbehuizingen leveren een totale ruimtebesparing tot 70% op in vergelijking met VRLA-batterijoplossingen. Met het modulaire, schaalbare platform van Galaxy VL betalen klanten naarmate ze groeien, waardoor Capex-investeringen, bedrijfskosten, energieverbruik en TCO worden verminderd.
Galaxy VL is compatibel met EcoStructure, het open, interoperabele, IoT-gedreven systeemarchitectuur en platform van Schneider Electric. Dit EcoStruxure-aanbod helpt klanten hun IT-infrastructuur te monitoren, beheren en modelleren en biedt ze mogelijkheid tot 24/7 support.

www.se.com

Mobiele versie afsluiten