Samsung bouwt 5G-netwerkinfrastructuur Verizon

Samsung gaat een 5G-netwerkinfrastructuur bouwen voor de grote Amerikaanse telecomoperator Verizon. Met de opdracht is een bedrag van 6,65 miljard dollar gemoeid. 

Voor het Zuid-Koreaanse concern is het een belangrijke doorbraak op de markt voor 5G-apparatuur. Verwacht wordt dat deze order het voor Samsung gemakkelijker maakt ook andere telecomoperators over de streep te trekken.

Grote ambities Samsung 

Samsung heeft op dit gebied grote ambities. In de volgende generatie netwerken gaat Samsung veel investeren, mede omdat het kansen ruikt sinds Huawei in veel landen, waaronder de VS, in diskrediet taboe is. Een handicap was tot nog toe dat Samsung bij 4G weinig in de melk heeft te brokkelen. Het wereldwijde marktaandeel voor telecommunicatie-apparatuur wordt op drie procent geschat, ver achter Huawei, Nokia, Ericsson, ZTE en Cisco.   

Overigens was Verizon nooit een klant van Huawei. Samsung was dat al wel. Volgens JP Morgan is Verizon Nokia’s grootste afnemer. Voor de Finnen moet het verlies van deze order daarom een hard gelag zijn.   

Kleine delen van de VS hebben al 5G, zij het een betrekkelijk langzame variant. Washington kondigde onlangs plannen aan om hoge frequenties die voorheen voor militaire doeleinden werden gebruikt, te gaan veilen. Met dat spectrum zijn zeer snelle netwerken te ondersteunen.   

Bron: The Wall Street Journal

Mobiele versie afsluiten