Samenwerking met Amacom brengt volop nieuwe kansen

Exertis AV ziet toekomst met veel vertrouwen tegemoet

ITchannelPRO had onlangs in Den Bosch een interessant gesprek met Christ-Jan Beljaars van Exertis AV en Bas Janssen van Amacom, The Amazing Company BV, waar Exertis AV sinds ruim een jaar onderdeel van uitmaakt. De rode draad in het gesprek was de hechte samenwerking tussen beide bedrijven, en het vertrouwen waarmee een ambitieus Exertis AV de toekomst tegemoet treedt.

Bas Janssen Amacom Christ-Jan Beljaars Exertis“We hebben een hele mooie stap naar de toekomst gezet”, opent sales director Pro AV Christ-Jan Beljaars (foto rechts) het gesprek. “De samenwerking met Amacom, maar ook die met de Europese Exertis-vestigingen, garandeert een breder portfolio en een sterk verbeterd ‘one-stop shop’-concept. Daarmee kunnen we onze klanten altijd en overal in zeer korte tijdbestekken commerciële oplossingen bieden.”

Progress maker

Exertis AV is als value added-distributeur al ruim 25 jaar een bekende speler op het gebied van Unified Collaboration en professionele audiovisuele oplossingen, en is net als Amacom onderdeel van de in Ierland gevestigde DCC Group. Moederbedrijf DCC (geconsolideerde omzet van 22,2 miljard Britse Pond in 2022, red.) is een toonaangevende internationale sales-, marketing- en servicepartner, die op progressieve wijze oplossingen biedt binnen de divisies Energy, Technology en Healthcare. Het Britse Exertis is binnen de divisie DCC Technology de vooruitgeschoven trade partner. DCC/Exertis positioneert zich als echte ‘progress maker’, en ze stellen dagelijks alles in het werk om op innovatieve wijze waarde te creëren voor aandeelhouders, klanten en maatschappij.

Grote transitie

Exertis AV omarmt deze progressie-gedachte, en blikt terug op een periode waarin het bedrijf een grote transitie heeft doorgemaakt. Christ-Jan Beljaars: “Met de integratie van Kerèn achter ons en met de verhuizing van de kantoren naar Moerdijk, hebben we actief stappen voorwaarts gezet. Ook hebben we alle logistieke activiteiten verhuisd naar de Amacom-warehouses in Den Bosch en Rosmalen. Dit is allemaal binnen een jaar gerealiseerd, en de organisatie draait nu steeds meer naar wens. Vanzelfsprekend hebben we onze uitdagingen gehad, maar vanuit een nauwe samenwerking met Amacom hebben we inmiddels een ambitieuze, toekomstbestendige organisatie neergezet.”

“Wij zijn de eerste regio waar we met elkaar bouwen aan een landenorganisatie”, vult Managing Director Bas Janssen van Amacom aan. “Met Amacom als centraal middelpunt en de verschillende business units daaromheen, die gebruik maken van de logistieke infrastructuur en overkoepelende shared services. Hiermee creëren we een sterke Exertis Benelux-organisatie, die haar partners vanuit een effectieve bedrijfsvoering optimaal kan bedienen.”

Synergievoordelen

Amacom is in 1999 opgericht als familiebedrijf, en is inmiddels uitgegroeid tot een bepalende distributie- en fulfilmentorganisatie op het gebied van consumentenelektronica in de Benelux. Amacom is sinds mei 2019 onderdeel van DCC/Exertis.

Bas Janssen nam op 1 december 2022 het stokje over van co-founder Dick Engels, en draagt buiten Amacom en Exertis AV ook de verantwoordelijkheid voor de succesvolle business units Megami en Gezamenlijk Voordeel. “Amacom biedt haar partners een uitgebreide range aan services en een totaaloplossing voor hun logistieke en commerciële vraagstukken; of het nu gaat om dropshipments, loyalty of ondersteuning op het gebied van marketing en sales. Door dit uitgebreide dienstenaanbod zijn we nu met elkaar in staat om voor Exertis AV de gehele dienstverlening naar een hoger plan te tillen.” Voor de opslag is ruim 20.000 m2 magazijnruimte beschikbaar en de fysieke distributie van producten gebeurt onder meer met 18 eigen bak- en vrachtwagens.

Man in the middle

Quecom is het door Amacom ontwikkelde online bestel- en informatiesysteem dat onlangs in een nieuw jasje is gestoken. Met dit vernieuwde systeem is Exertis AV ‘the man in the middle’ tussen leveranciers en resellers. Leveranciers hebben met Quecom direct inzicht over uitstaande orders, leveringen en voorraadposities. Omgekeerd kunnen resellers bijvoorbeeld rapportages draaien en realtime de status van orders en leveringen opvragen. Met Quecom wordt 24/7 inzicht verschaft in alle facetten van de business.

Christ-Jan: “We hebben met ons team keihard gewerkt aan een stevig fundament voor de toekomst en kijken er samen met alle Amacom-collega’s naar uit om de samenwerkingen met onze bestaande en nieuwe partners verder te verbeteren en uit te bouwen!”

Vragen, interesse en/of opmerkingen? Neem dan contact op met Christ-Jan Beljaars (christ-jan.beljaars@exertis.nl) of Bas Janssen (b.janssen@amazingcompany.eu).

 

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine 2023-04)

Mobiele versie afsluiten