RingCentral en Avaya sluiten strategisch partnerschap

ringcentral-en-avaya-sluiten-strategisch-partnerschap

RingCentral en Avaya gaan een strategische samenwerking aan. Als onderdeel van de samenwerking gaan de bedrijven een nieuwe oplossing introduceren: Avaya Cloud Office by RingCentral. Onder de naam “Avaya Cloud Office” wordt dit vervolgens de enige publieke Unified Communication as a Service (“UCaaS”) cloud-oplossing die Avaya verkoopt.

Avaya Cloud Office combineert RingCentral’s UCaaS-platform met Avayas oplossingen, diensten en migratie-ondersteuning voor een uniek UCaaS-aanbod. De bedrijven verwachten Avaya Cloud Office in het eerste kwartaal van 2020 te kunnen lanceren.

“Onze samenwerking met RingCentral en de introductie van Avaya Cloud Office hebben voor enorm enthousiasme gezorgd bij onze partners en klanten”, aldus Jim Chirico, president en CEO van Avaya. “Avaya Cloud Office is een belangrijke stap in onze transformatie naar een “cloud-first” bedrijf. We geloven dat de toevoeging van deze UCaaS-oplossing aan ons portfolio een belangrijk onderscheidend element is dat klanten een soepele reis naar cloud-communicatie biedt. Wij, net als onze partners wereldwijd, zijn verheugd om samen met RingCentral deze unieke oplossing op de markt te brengen. Deze is gebaseerd op de sterktes van onze twee toonaangevende bedrijven die elkaar ideaal aanvullen.”

“Als leider op het gebied van cloud-communicatie is het ons doel om de kracht van de cloud naar meer enterprise-klanten te brengen”, zegt Vlad Shmunis, oprichter, voorzitter en CEO van RingCentral. “Het aantal mensen dat op verschillende plekken en onderweg werkt, neemt alsmaar toe. Cloud communicatie-oplossingen bieden bedrijven de mogelijkheden die zij nodig hebben om effectief verbonden te blijven met klanten, partners en werknemers. Dit strategische partnerschap versnelt de overstap van een van ’s werelds grootste gebruikersgroepen van on-premise unified communications naar de cloud. We zijn enthousiast over de voordelen die dit partnerschap op de lange termijn zal opleveren voor klanten en partners, en over de groei die het naar verwachting voor onze beide bedrijven zal opleveren.”

“Dit strategische partnerschap is een winnende combinatie voor zowel Avaya als RingCentral. Het heeft de potentie om de sector van zakelijke communicatie op te schudden, aangezien Avaya zijn migratie naar de cloud versnelt. Over dit partnerschap is duidelijk goed nagedacht om de maximale voordelen voor klanten, partners, en zowel Avaya als RingCentral te waarborgen”, aldus Elka Popova, Vice President en Senior Fellow, Information and Communications Technologies bij Frost & Sullivan.

RingCentral draagt $500 miljoen bij aan zijn partnerschap met Avaya. Deze investering bestaat uit $125 miljoen in de vorm van 3% preferente aandelen die kunnen worden ingewisseld voor $16 per aandeel en een vooruitbetaling van $375 miljoen voornamelijk in andelen voor toekomstige betalingen en bepaalde licenties.

Mobiele versie afsluiten