Progress neemt Kemp over voor 258 miljoen dollar

Progress maakte donderdagavond bekend dat de definitieve overeenkomst voor de overname van Kemp, de always-on application experience company, is gesloten.

Progress_KempCloud en hybride omgevingen

Kemp helpt ondernemingen bij het leveren, optimaliseren en beveiligen van applicaties en netwerken in elke cloud- of hybride omgeving. Met de overname breidt Progress het eigen portfolio van producten op het gebied van DevOps, Application Development, Data Connectivity en Digital Experience uit, door toevoeging van Application Experience Management (AX).

Aanvulling op Progress portfolio

“Bedrijven zien in dat hun applicaties altijd beschikbaar moeten zijn en maximaal moeten kunnen presteren”, zegt Yogesh Gupta, CEO, Progress. “De Kemp-producten voorzien precies in deze behoefte en vormen daarmee een aanvulling op ons portfolio met best-in-class producten voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van applicaties met grote impact.”

Kemp Loadmaster en Flowmon

Kemp Loadmaster en Flowmon Network Visibility monitoren de prestaties van applicaties, en verdelen en balanceren verkeer en workloads over servers en zorgen zo voor hoge prestaties en beschikbaarheid. Voor zowel cloud als on-premise omgevingen. Ze doen dit door gebruik te maken van ML om afwijkingen te identificeren en IT-professionals te waarschuwen voordat eindgebruikers er last van hebben. Deze mogelijkheden vormen een aanvulling op het Progress-aanbod, zoals WhatsUp Gold, marktleider op het gebied van gebruiksvriendelijk netwerkbeheer. Gecombineerd zullen zij de beste oplossing voor applicatie-ervaring op de markt bieden.

Kemp voldoet aan de belangrijkste acquisitiecriteria van Progress. Het zorgt voor solide niveaus van terugkerende inkomsten, complementaire technologie en loyale klanten. Het gaat Progress de mogelijkheid bieden om haar grotere platform te benutten voor verbeterde efficiëntie.

“We zijn bijzonder trots op wat we als bedrijf hebben kunnen bereiken,” zei Ray Downes, CEO van Kemp. “Als onderdeel van Progress heb ik er alle vertrouwen in het volgende hoofdstuk van Kemp. Niet alleen zal het gecombineerde productportfolio grote voordelen bieden voor onze klanten en partners. De culturele gelijkenis en klantfocus van beide organisaties zijn indrukwekkend. Ze zullen zeker leiden tot succes op de lange termijn voor iedereen.”

Details van de transactie

Progress zal Kemp overnemen voor 258 miljoen dollar in contanten. De overname zal naar verwachting in oktober 2021 zijn afgerond , afhankelijk van het verkrijgen van goedkeuringen van toezichthouders en andere gebruikelijke voorwaarden.

Mobiele versie afsluiten