Outpost24 neemt threat intelligence-oplossing Blueliv over

om geavanceerd monitoringsaanbod voor cyberdreigingslandschap te creëren

outpost-vierkantOutpost24, een innovator in full-stack cybersecurity assessment, maakte dinsdag de overname van Blueliv, een bedrijf op het gebied van cyber threat intelligence in Barcelona, bekend. Door deze overname ontstaat een van de grootste cyberbeveiligingsleveranciers in Europa. Het levert geavanceerde oplossingen voor het monitoren van bedreigingslandschappen. Hiermee kunnen bedrijven bedreigingen identificeren die gericht zijn op hun organisaties en de blootstelling aan risico’s drastisch te verminderen.

Bedreigingsinformatie

Volgens Gartner is “bedreigingsinformatie op bewijs gebaseerde kennis over bestaande of opkomende bedreigingen of gevaren voor bedrijfsmiddelen. CISO’s moeten plannen maken voor huidige bedreigingen, maar ook voor bedreigingen die op de lange termijn de kop op kunnen steken.” Cybercriminelen ontwikkelen hun methoden om waardevolle en gevoelige informatie voortdurend. Daarom is informatie over cyberdreigingen een belangrijke pijler binnen de verdediging van een organisatie om beveiligingsteams te helpen beschermen tegen geraffineerde aanvallen.

Risicobeperking versnellen

Karl Thedéen, CEO van Outpost24: “Geautomatiseerde en continue dreigingsinformatie is van cruciaal belang geworden. De gecombineerde oplossing zal onze klanten in staat stellen om risicobeperking te versnellen door hen de bedreigingscontext te bieden waarmee ze prioriteit kunnen geven aan herstelinspanningen en de beveiligingsefficiëntie kunnen verhogen”.

Blueliv pay-as-you-need architectuur

Blueliv wordt algemeen beschouwd als een van Europa’s toonaangevende leveranciers van informatie over cyberbedreigingen. Het heeft een naam opgebouwd binnen de beveiligingsindustrie. De modulaire pay-as-you-need architectuur biedt klanten kosteneffectieve informatie die real-time wordt geleverd. Blueliv’s vlaggenschip, het Threat Compass, is opgebouwd uit een aanpasbare groep gerichte inlichtingenmodules die het slagingspercentage van aanvallen drastisch verlagen en de incidentrespons verbeteren. De verzamelde informatie van open, deep en dark web helpt ook het Blueliv Threat Exchange Network aan te drijven. Dit is ontworpen om deelnemers aan te moedigen nieuws en indicatoren van compromittering te delen. Zo ontstaat een live cyberdreigingskaart voor het volgen van crimeservers en kwaadaardige IP’s.

“Er zijn veel overeenkomsten tussen Outpost24 en Blueliv die deze overname ideaal maken om onze gezamenlijke klanten een uniek beveiligingsaanbod te bieden,” zegt Daniel Solis, CEO & Oprichter van Blueliv. “Door onze kennis te delen en onze best-in-class threat intelligence te combineren met Outpost24’s full stack security assessment platform, zetten we samen een nieuwe standaard voor threat landscape monitoring.”

Voor meer informatie over Outpost24 kunt u terecht op https://outpost24.com/

Mobiele versie afsluiten