Onderzoek Juniper: Videobellen verdubbeld in 2020

Juniper-Logo-small

Het aantal sessies voor mobiel videobellen is in 2020 meer dan verdubbeld ten opzichte van 2019. Dat stellen de marktexperts van Juniper Research in een recent onderzoek.

Belangrijkste reden voor de groei is de huidige pandemie. Vooral doordat steeds vaker op afstand moet worden gewerkt. Ook is het aantal eindgebruikers van VoLTE flink toegenomen.

Toekomstige ontwikkelingen

Voor de nabije toekomst verwachten de experts dat de vraag naar mobiel videobellen blijft toenemen. Vooral in regio’s als Noord-Amerika en Europa. Deze regio’s nemen tegen 2025 70 procent van alle mondiale eindgebruikers van deze diensten voor hun rekening. In totaal neemt het aantal eindgebruikers van mobiele videobeldiensten toe naar 4.5 miljard in 2025. Dit is de helft van het aantal mondiale mobiele gebruikers. Het aantal eindgebruikers van deze diensten kan nog meer toenemen, als de technologie gekoppeld wordt met smart speakers, zo stellen de experts van Juniper Research.

Toename VoLTE

In hun onderzoek zagen de marktspecialisten ook dat het aantal VoLTE-verbindingen in 2020 flink gaat toenemen. De experts verwachten in 2021 3.3 miljard VoLTE-verbindingen, tegen 2025 is dit met meer dan 60 procent toegenomen tot 5.5 miljard. Deze groei komt door de toenemende adoptie van 5G-abonnementen door mobiele eindgebruikers. VoLTE zit immers in de 5G-standaarden ingebakken.

Volgens Juniper Research doen operators er goed aan zich op deze laatste toename goed voor te bereiden. Onder meer door meer virtualisatie toe te passen in hun 5G core-netwerken.

Bron: Juniper Research

Mobiele versie afsluiten