Nuvias UC: ‘Zoom Phone is een kans voor het kanaal’

Yaron-Swinkels_NuviasZoom kende vorig jaar een enorme groei door de plotselinge vraag naar thuiswerkplekken en videoconferencing tijdens de lockdowns. Maar weinigen weten van het bestaan van het uitgebreide Zoom UC-platform, inclusief de Zoom Phone die nu in de Benelux beschikbaar is. Nuvias Unified Communications (onderdeel van de Nuvias Group) verzorgt de Europese distributie en onderhoudt de relaties met partners. Hoog tijd voor een gesprek.

Zoom Video Communications bestaat deze maand op de kop af tien jaar. Toch maakten de meeste mensen en bedrijven in Europa pas kennis met dit Amerikaanse bedrijf inhet voorjaar van 2020. Het moment dat mensen vanwege de coronapandemie vanuit huis gingen werken. Bedrijven gebruikten op grote schaal video voor vergaderingen en afspraken. Diensten als Zoom kwamen toen letterlijk en figuurlijk in beeld.

Voor Zoom was de grote populariteit en de verwachte vraag naar meer UC-features aanleiding voor forse investeringen in het platform. Dat resulteerde afgelopen najaar in de presentatie van het UC-platform, inclusief Zoom Phone en een hele reeks communicatietools. Zoom Phone had in ruim anderhalf jaar al één miljoen seats bereikt in met name de VS. In september is Zoom Phone in ruim veertig landen gelanceerd waaronder Nederland en België.

Zoom Phone

Maar wat is Zoom Phone nu eigenlijk? Zoom Phone is de full featured cloudtelefonieoplossing van het Zoom UC-platform, inclusief local breakout-mogelijkheden. De dienst is door alle geïntegreerde telefoniefuncties een mooi alternatief voor bekende (cloud) PBX-vendoren. Zoom heeft in september ook het abonnement Global Select gelanceerd waarmee bedrijven binnenlands bellen kunnen afkopen in veertig landen. Voor klanten die niet alle medewerkers een eigen nummer willen of hoeven te geven, is er het abonnement Zoom Phone Pro voor een vast bedrag per maand.

Verkoop via het kanaal

Zoom heeft al jaren een direct onlineverkoopmodel, maar gaat zich nu richten op kanaal. Daarom is distributeur Nuvias UC benoemd tot master agent voor EMEA. Per februari is Nuvias UC ook als distributeur voor Zoom in Europa aangesteld. Daarmee is Nuvias UC als enige verantwoordelijk voor de Europese distributie van licenties aan het partnerkanaal. De Nuvias Group (onderdeel van Rigby Capital Group) is een internationale value add distributeur, met de drie divisies: advanced networking, cybersecurity en unified communications. Nuvias UC is gespecialiseerd in cloud-, video- en voicediensten, waaronder SBC’s (AudioCodes en Oracle), headsets (Epos en Poly), handsets (AudioCodes, Poly en Cisco), video (Poly, Lifesize en Dolby) en cloudvideo (Pexip, Bluejeans en Zoom).

Aantrekkelijk voor reseller

In de ogen van senior accountmanager Yaron Swinkels is Zoom heel aantrekkelijk voor resellers. Hij weet waar hij het over heeft. Hij heeft inmiddels veel ervaring in de distributie van telecom- en UC-oplossingen. Yaron begon ooit bij Crane Telecommunications met Avaya in zijn portfolio en werkte later voor Westcon-Comstor met leveranciers Polycom, AudioCodes en Plantronics. Bij Nuvias UC is hij het aanspreekpunt voor het Zoom-portfolio. Volgens Yaron kunnen bedrijven en organisaties met Zoom UC en Zoom Phone al hun zakelijke communicatie en collaboration samenvoegen op Zoom.

Het Zoom Platform en Zoom Phone zijn een heel slimme move, weet Yaron. “Zoom is inmiddels namelijk veel meer dan de online conferencingtool die iedereen kent. Het is een uniform platform met desktop- en mobiele applicaties voor onder andere telefonie, video, vergaderingen en chat. Medewerkers kunnen heel eenvoudig met elkaar en met klanten communiceren en samenwerken”, zegt Yaron. “En nieuw is dat ze ook makkelijk documenten kunnen delen, via hun telefoon of laptop kunnen deelnemen aan videovergaderingen maar ook chatberichten verzenden vanuit de desktopapps en mobiele apps van Zoom. De nieuwe oplossingen zijn native ontworpen voor Windows, MacOS, iOS en Android om te zorgen voor optimaal gebruiksgemak en de beste kwaliteit van spraak en video.”

One-stop-shop

Nuvias UC biedt diverse Zoom certified-oplossingen. Dit maakt de distributeur nog interessanter voor partners, denkt Yaron. “Zo is er een upsell mogelijk naar hardware. Bedrijven die oplossingen van het Zoom UC-platform willen inzetten, zoals Zoom Phone of Zoom Room, willen natuurlijk de beste gebruikerservaring. Dit kan onder andere door high-end-randapparatuur te gebruiken voor hoge kwaliteit en maximaal gebruikersgemak. Daar zit dus een kans voor resellers waar wij met onze gecertificeerde vendors in kunnen voorzien. Wij willen de one-stop-shop zijn voor onze Zoom-partners.”

Yaron heeft hoge verwachtingen van Zoom in de zakelijke markt door de featurerijke aanvullende UC-diensten. “Zoom geniet een enorme bekendheid als merk en daar kunnen resellers van profiteren. We beseffen dat dit verhaal over alle Zoom-diensten nog relatief onbekend is in het partnerkanaal. Er is dus nog werk aan de winkel voor ons. Maar het vuurtje verspreidt zich heel snel en we merken dat partners direct geïnteresseerd zijn in dit verhaal. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Met Zoom Phone koop je een complete telefonie-oplossing tegen vrijwel geen kosten vooraf en met heel veel features die je met het grootste gemak kunt implementeren Wat wil je nog meer?”

 

Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 1

Mobiele versie afsluiten