Op donderdag 12 september organiseert NLconnect haar Breeduit Jaarcongres. Het congres vindt dit jaar plaats in Fort Voordorp in Groenekan en gaat over duurzame digitalisering.
Maar de toenemende vraag naar sneller en betrouwbaarder internet brengt zelf ook een ecologische voetafdruk met zich mee. In alle onderdelen van de breedbandketen, van graafmachine tot modem, wordt daarom actief verduurzaamd. Hoe kan de telecomindustrie de energie-efficiëntie verbeteren en hernieuwbare energiebronnen inzetten?
Hoe optimaliseren we duurzaam materiaalgebruik? En hoe kunnen we recyclingprocessen verbeteren en afvalstromen verminderen? Tijdens het jaarcongres van NLconnect staan deze uitdagingen centraal.
Met sprekers van KPN, Fairphone, Eurofiber, BAM Infra, het Ministerie van Economische Zaken en Intermax biedt het congres een unieke gelegenheid om in contact te komen met vooraanstaande experts en beleidsmakers. Door inspirerende keynote speeches en netwerkgelegenheden krijgen bezoekers de tools en inzichten aangereikt om duurzame veranderingen binnen hun eigen organisatie te realiseren.
Margaux Morssink, Senior Beleidsmedewerker Digitale Economie bij het Ministerie van Economische Zaken, spreekt over het Actieplan Duurzame Digitalisering. Hoe draagt digitalisering bij aan verduurzaming en hoe kan de digitale sector zelf verduurzamen? Wat zijn de doelen, acties en beleidstrajecten?
- Jeroen Kanselaar, manager ESG bij Eurofiber en voorzitter van de sustainability committee van de FttH Council Europe spreekt over reductie in scope 1, 2 en 3. Hoe bereken je je CO2 footprint en selecteer je duurzame materialen?
- Diederik Tuin, Mechanical engineer bij BAM Infra Materieel laat zien hoe BAM duurzaam materieel inzet. Welke ambitie heeft BAM om emissieloos te worden, wat gebeurt er rondom elektrificatie in de keten en in de markt en welke uitdagingen komt de aannemer daarbij tegen?
- Jeroen Cox ,VP Energy & Environment bij KPN licht de duurzame transformatie van KPN toe. Hoe wordt de ambitie richting net zero vormgegeven om emissies te reduceren voor zowel het eigen bedrijf als in de keten. Welke actieve rol ziet KPN daarbij voor zichzelf in de Nederlandse energietransitie? En wat is de strategie op circulaire economie en biodiversiteit.
- Monique Lempers, Chief Impact Officer bij Fairphone, laat zien hoe Fairphone de ecologische voetafdruk van haar smartphones en andere devices verkleint en de sociale impact daarvan vergroot. Hoe ontwerp je eenvoudig te repareren smartphones met gerecyclede en eerlijke materialen en word je ‘e-waste neutraal’?
- Ludo Baauw, CEO en founder van de Intermax Group spreekt over energie-efficiënte datacenters door immersion cooling: wat zijn de mogelijkheden en uitdagingen in de keten?
- Dagvoorzitter is Annemarie Brüning, presentator bij SBS6 en nieuwslezer bij onder meer Radio538. Het congres bestaat uit een plenair middagprogramma en wordt afgesloten met een borrel en buffet
Het breeduit jaarcongres is het vlaggeschip-event van vereniging NLconnect en werd vorig jaar beoordeeld met een rapportcijfer 8,5. Voorgaande edities behandelden als thema’s de toekomst van de glasvezelmarkt, gaming, 5G, privacy, breedband in het buitengebied en veranderend kijkgedrag.
Het congres wordt gesponsord door AVM, Genexis, Huawei, Netways Europe, Qonnected/Onvi en TriNed. ITchannelPRO is mediapartner.
Doelgroep
Het congres is interessant voor iedereen die werkt in de Technologie-, Media- en Telecomsector, voor beleidsmakers en voor iedereen die belangstelling heeft voor duurzame digitalisering.
Tickets
Deelname is gratis voor personeelsleden van de ruim 90 bij NLconnect aangesloten bedrijven evenals voor relaties en vertegenwoordigers van pers en overheid.
Voor belangstellenden buiten deze groepen zijn de kosten: € 295,- ex BTW, voor het gehele programma. Leden van TSOC, FCA en SCTE krijgen € 100,- korting.
Meer informatie of direct inschrijven
NLconnect breeduit jaarcongres: Duurzaam Verbonden
Donderdag 12 september | 13.00 – 21.00 uur
3737 BK Groenekan