NL-ix opent point of presence in EdgeConneX datacentrum Amsterdam

nl-ix-opent-point-of-presence-in-edgeconnex-datacentrum-amsterdam

EdgeConneX is gespecialiseerd in wereldwijde oplossingen van edge-network datacenters. Deze datacenters plaatsen content van internet dichter bij de eindgebruiker om latency te verminderen en doorvoersnelheid te verhogen. EdgeConneX is met NL-ix een partnership aangegaan. In dat kader heeft NL-ix een point of presence (PoP) geopend in het datacentrum van EdgeConneXin Amsterdam.

Sinds de oprichting in 2001 heeft NL-ix haar activiteiten als internet exchange aangevuld met diensten op het gebied van peering, routing, transport en connectiviteit voor cloud-omgevingen. Inmiddels verzorgt NL-ix de interconnectie met meer dan 100 carrier-neutrale datacenters in 15 Europese landen. Met ruim 600 aangesloten netwerken en piekverkeer tot 1,7 Tbit/s is NL-ix de vijfde grootste internet exchange ter wereld.

EdgeConneX richt zich op oplossingen om data die veel bandbreedte en lage latency eisen, dichter bij de eindgebruiker te brengen. Onder meer doet ze dat door wereldwijd speciale datacenters te bouwen om content van cloud-aanbieders in de directe geografische nabijheid van afnemers te hosten. Ook haar Edge Data Center in Amsterdam is ontwerpen en de lokatie zorgvuldig gekozen om in Nederland via de kortste en snelste verbindingen content van internet- en cloud-diensten te leveren.

Door het PoP bij EdgeConneX breidt NL-ix haar portfolio uit. Klanten van NL-ix hebben nu peering en connectiviteit mogelijkheden met lokale klanten van EdgeConneX, waaronder draadloze carriers, service en cloud providers alsmede content delivery netwerken (CDN’s). Daardoor kunnen zij content wereldwijd van het internet lokaal aanbieden.

Mobiele versie afsluiten