Nieuwe CloudCup-ronde, nieuwe kansen (1/2)

CloudCup-tips voor de eerste vier achtste finales

Aanstaande zaterdag trappen Wales en Denemarken in de Johan Cruijff ArenA af voor de achtste finaleronde op EURO 2020. Naast de start van een volgende EK-ronde, is dit ook het begin van een nieuwe ronde voorspellingen voor de ITchannelPRO CloudCup! In deze blog geven we een voorbeschouwing op de eerste vier wedstrijden van deze ronde.

Wales – Denemarken

In Amsterdam staan de nummers twee van poule A en B tegenover elkaar voor een ongetwijfeld spannende wedstrijd. Beide landen lijken vooraf namelijk aan elkaar gewaagd. Wales haalde vier punten in een poule met Italië, Zwitserland en Turkije. Vooral in de wedstrijd tegen laatstgenoemde speelden The Dragons overtuigend, met Gareth Bale en Aaron Ramsey als uitblinkers. Wales presteerde goed en werd uiteindelijk tweede in de poule. Tegenstander Denemarken zette echter een nog knappere prestatie neer. Na het drama rondom Christian Eriksen en de verloren partijen tegen Finland en België, rechtten ze de rug en stuurden Rusland in een directe confrontatie overtuigend met 1-4 naar huis. Met hervonden energie en de steun van duizenden supporters, jaagt Denemarken in de ArenA naar volgend succes. Hebben ze genoeg Danish Dynamite in huis om Wales te verslaan?

Italië – Oostenrijk

De Italianen, wiens hart hebben ze dit toernooi nog niet gestolen? Door hun ijzersterke groepsfase met drie overwinningen, waarbij ook nog eens de nul werd gehouden, hebben ze hun ongeslagen reeks zelfs uitgebreid naar 30 wedstrijden. Door veel volgers zijn ze dan ook gepromoveerd van outsider tot favoriet. De ploeg van Mancini, met uitblinkers Spinnazola, Locatelli en Immobile, heeft het vooralsnog goed voor elkaar dit toernooi. En met buurland Oostenrijk lijken ze ook nog eens een gunstige loting te hebben. Desondanks komen de Oostenrijkers niet naar Wembley om de rode loper uit te rollen voor de Italianen. Want hoewel de Oostenrijkers tegen Oranje niet konden overtuigen, versloegen ze in de poulefase Oekraïne en Noord-Macedonië. Met Alaba hebben ze een absolute vedette en geniale gek Arnautovic brengt altijd dreiging. Wie weet, profiteren ze wel maximaal van hun rol als underdog en zorgen ze voor dé verrassing van het toernooi. “We zijn hier bezig met een droom en zijn er heilig van overtuigd dat in het voetbal alles mogelijk is”, blikt aanvoerder Alaba vooruit op deze wedstrijd.

Nederland – Tsjechië

Na de foutloze groepsfase is het sentiment rond Oranje helemaal gekanteld. Vooraf moesten we al blij zijn als we de groep doorkwamen.  Maar nu wordt – gevoed door het gunstige schema – overal geroepen dat Oranje wel even de halve finale gaat halen. De ploeg van De Boer speelt met veel energie en de belichaming hiervan is wingback Denzel Dumfries. Het ziet er allemaal niet even gepolijst uit, maar met enthousiasme en tomeloze inzet kunnen ze wel eens heel ver komen. Daarvoor moeten ‘we’ echter wel eerst afrekenen met de stugge Tsjechen. Een ploeg zonder echte sterren zoals in het verleden Nedvěd, Koller of Baroš, maar daardoor niet minder sterk. Patrik Schick wist de ogen van de hele wereld op zich gericht met zijn wondergoal in de 2-0 overwinning op Schotland en ook Kroatië werd keurig op een 1-1 gelijkspel gehouden. In de 1-0 verliespartij tegen Engeland liet de ploeg al zien goed tegenstand te kunnen bieden tegen een op papier betere tegenstander. Hierdoor staat Oranje zeker geen makkelijke wedstrijd te wachten in het bloedhete Boedapest.

België – Portugal

Dit affiche in de achtste finales had net zo goed de echte finale kunnen zijn. België heeft het volle pond gepakt in een poule met Denemarken, Finland en Rusland, terwijl Portugal als beste nummer drie uit de poule des doods is gekomen. De Belgen lijken dus veel beter in vorm, maar schijn bedriegt. Beide ploegen zijn namelijk erg aan elkaar gewaagd. België bulkt van de aanvallende kwaliteiten en met een volledig herstelde Kevin de Bruyne zijn ze licht favoriet. Desondanks lijken ze verdedigend zeer kwetsbaar, een zwakte die optimaal kan worden uitgebuit door Cristiano Ronaldo en zijn landgenoten. Bovendien is Portugal na twee boeiende wedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk gewend om tegen sterke ploegen te spelen. De Rode Duivels hebben het wat dat betreft nog relatief makkelijk gehad. Deze twee zwaargewichten treffen elkaar ook nog eens in het snikhete Sevilla, waardoor een uitputtingsslag wordt verwacht. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een absolute kraker op de late zondagavond. En één ding is zeker: er gaat zondag een titelfavoriet naar huis.

Hopelijk helpt deze voorbeschouwing je bij het invullen van jouw CloudCup-voorspelling. Heb jij hem al ingevuld? Morgen blikken we vooruit op de andere vier achtste finales.

Mobiele versie afsluiten